fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’equip de govern de Nules redueix el deute municipal i millora els serveis dels ciutadans en el seu primer any de legislatura

L’equip de govern de Nules redueix el deute municipal i millora els serveis dels ciutadans en el seu primer any de legislatura

L’equip de govern de Nules ha fet un balan莽 positiu del seu primer any de govern, “tot i que encara insatisfet” en paraules del regidor de Comunicaci贸, i primer tinent d’alcalde, Adri谩n Sorribes. Si b茅 la insatisfacci贸 de l’equip de govern es deu a la impossibilitat de dur a terme plenament el programa en el seu primer any de govern, aquesta impossibilitat es deu al llast que ha suposat el deute de 2.200.000 euros. Per aix貌 aquesta nova corporaci贸 d贸na per positiu que davant la falta de mitjans, l’esfor莽 personal i gesti贸 si que s’hagen complert el m脿xim de propostes possibles.

D’aquesta manera, els nou regidors que formen l’actual equip de govern coincideixen a assenyalar que, a data d’avui, “el 50% del programa de govern per a la governabilitat de Nules 2015-2019 s’ha complert en el primer any”, tal i com apunta l’alcalde, David Garc铆a.

Reducci贸 de deute municipal i participaci贸 ciutadana

Un dels objectius a destacar aconseguits durant aquest de 2015-2016 ha estat la reducci贸 del deute municipal, xifrada en 2.200.000 euros, amb l’objectiu de no hipotecar a les futures generacions, i per al que el consistori “ha hagut de ajustar els comptes en el pressupost d’aquest 2016”, segons destaca Sorribes, congelant a m茅s els impostos i les taxes municipals.

Un altre dels punts pels que l’actual Ajuntament de Nules ha apostat fort des del comen莽ament de la seua legislatura ha estat el de la participaci贸 ciutadana, amb la realitzaci贸 peri貌dica d’assemblees ve茂nals en totes les zones del municipi; la votaci贸 dels ve茂ns en projectes municipals; l’elecci贸 de l’alcalde de Mascarell per primera vegada de forma democr脿tica entre tots els seus ve茂ns; la constituci贸 a principis d’any d’un grup antidesnonaments, aix铆 com d’un consell local de l’esport, la comissi贸 de festes, o el consell municipal per la igualtat en educaci贸.

Tot aix貌, gestionat amb la m脿xima transpar猫ncia, especialment a trav茅s de la posada en marxa del portal de transpar猫ncia municipal, i que es troba accessible per a tots els ve茂ns de la localitat en la p脿gina web oficial del consistori nules.es.

Sanitat, turisme, ocupaci贸, comer莽 local i educaci贸

En el terreny sanitari, el Centre de Salut de Nules s鈥檋a implantat l’horari a les vesprades, a m茅s d’haver habilitat durant tot l’estiu consulta sanit脿ria a la platja, totes dues accions llargament demandades per la poblaci贸.

El turisme i les platges tamb茅 han anat de la m脿 en el programa de l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Nules potenciant l’arribada de turistes i visitants a trav茅s d’accions de reformes com les empreses a la platja de les Marines, on l’objectiu 茅s aconseguir la Bandera Blava dins de l’actual legislatura. En aquest aspecte, tamb茅 茅s destacable la creaci贸 d’una zona esportiva per a tot l’any a la platja, popularment coneguda com ‘L’autob煤s’, i que tamb茅 est脿 propiciant el creixement d’activitat en aquesta part del terme municipal durant la temporada estival.

Quant a l’ocupaci贸, a m茅s d’haver renovat les bolses de treball de l’ajuntament, s’ha apostat per la posada en marxa del projecte Natiu, on el fi no 茅s altre que la creaci贸 d’ocupaci贸 i la promoci贸 de l’economia local. Un projecte acompanyat d’obres de remodelaci贸 a l’edifici on s’ubica actualment la Cambra Agr脿ria, i on tamb茅 s’ubicar脿 aquest viver d’empreses, previsiblement, a principis de 2017.

En el pla d’ajuda social, l’haver augmentat la partida d’ocupaci贸 per a aturats en situaci贸 d’exclusi贸 social en els mesos d’hivern; aix铆 com el pacte contra la pobresa energ猫tica i el grup de treball per evitar desnonaments es compten com millores en la xarxa de protecci贸 social del municipi.

El comer莽 local tamb茅 s’ha vist potenciat amb un seguit d’accions, entre les que destaca el pla de dinamitzaci贸 del mercat municipal, del qual es feia un 煤s efectiu tan sols un dia a la setmana, els dimecres, i en el qual entre 2015 i 2016 s’han posat en marxa una s猫rie d’esdeveniments comercials i culturals. A m茅s, a aquesta activitat comercial tamb茅 s’ha sumat la implantaci贸 del mercat dominical a Mascarell, i que ha experimentat des del primer dia una gran aflu猫ncia de p煤blic.

Un altre dels objectius del pla de govern posat en marxa en menys d’un any ha estat el comen莽ament de les obres del CEIP Nou Pedro Alc谩zar, que actualment van a molt bon ritme, i que, a falta de finalitzar la segona fase a principis del vinent, permetran que els alumnes comencen el curs 2016-2017 en les seues noves aules, despr茅s de m茅s de vuit anys en barracons.

Accessibilitat, gesti贸 municipal i agermanament

Passant a l’aposta per l’accessibilitat i l’eliminaci贸 de barreres arquitect貌niques, l’Ajuntament de Nules ha fet un estudi de tots els edificis municipals i vies p煤bliques que no eren accessibles, de manera que actualment hi ha un programa anual d’actuacions, havent-se pressupostat per a aquest exercici l’accessibilitat de la Cambra Agr脿ria i els carrers de Santa Anna i Santa Nat脿lia.

En l’aspecte de la seguretat municipal, s’ha posat en marxa un nou model de gesti贸 policial, havent creat la Unitat de Mediaci贸 Policial per a la resoluci贸 de conflictes. A m茅s, s’han iniciat els tr脿mits, a l’espera d’autoritzaci贸 del Govern Central, per a la creaci贸 d’una Policia Rural.

Finalment, destaquen altres punts del programa de l’equip de govern, com el Pla de Dinamitzaci贸 de Parcs i Jardins amb contacontes setmanals, que dinamitzen la lectura dels m茅s menuts de la localitat; l’adquisici贸 de terrenys per a la posada en marxa de parcs canins, estant a hores d’ara portant-se a terme els treballs de posada en marxa d’un d’ells; s’han tramitat llic猫ncies d’activitat en edificis municipals, regularitzant concessions caducades algunes mes de set anys en situaci贸 irregular; s’ha implantat un registre i una oficina d’atenci贸 ciutadana a Mascarell; s’han impulsat lla莽os d’uni贸 amb Nyons; i s’ha posat en marxa un banc de llibres de text per a centres educatius.

Leave a Reply

Your email address will not be published.