fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Les exportacions de la Comunitat registren una pujada del 7,3%

Les exportacions de la Comunitat registren una pujada del 7,3%

La Comunitat 茅s la que m茅s contribueix al creixement de les exportacions espanyoles en aquest per铆ode.

Les exportacions de la Comunitat mantenen el seu ritme ascendent i registren un creixement del 15’4% en el per铆ode gener – novembre en registrar un valor de 26.025,9 milions d’euros, segons dades fetes p煤blics pel Ministeri d’Economia i Competitivitat.

La directora general d’Internacionalitzaci贸, M貌nica Cucarella, s’ha mostrat molt satisfeta per les “excel路lents dades d’exportaci贸, amb creixements continuats durant tot l’any 2015 i amb un valor d’exportacions que registra un m脿xim hist貌ric amb m茅s de 26.000 milions d’euros, la qual cosa fa a la Comunitat escalar llocs i situar-se com la segona regi贸 espanyola m茅s exportadora tant en el mes de novembre com en l’acumulat”.

La Comunitat 茅s en aquest per铆ode la Comunitat Aut貌noma que m茅s contribueix al creixement de les exportacions espanyoles, amb 1’6 punts en el mes de novembre i amb 2’6 punts en l’acumulat. Gr脿cies a contribucions com les de la Comunitat Valenciana, les exportacions espanyoles creixen un 8’6% en el mes de novembre i un 4’3% en l’acumulat.

Les exportacions de la Comunitat tornen a superar a les importacions en aquest per铆ode i registren un super脿vit comercial xifrat en 4.198’6 milions d’euros enfront d’un d猫ficit a nivell nacional xifrat en 22.379,9 milions d’euros. Aquesta xifra marca aix铆 mateix un m脿xim hist貌ric.

Per sectors, el sector d’automoci贸 mant茅 el ritme ascendent que ha mostrat al llarg de l’any amb el 26’5% de les exportacions auton貌miques i un ascens del 48% en el per铆ode gener – novembre. Li segueix el sector d’alimentaci贸 i begudes amb el 19’2% de les exportacions totals i un creixement del 14’2%. En tercer lloc se situen les semimanufactures no qu铆miques, que inclouen els productes cer脿mics, paper, ferro i metalls no ferrosos, amb un 13’9% del total i un ascens del 5’6% interanual. Els productes cer脿mics creixen un 5’9% en aquest per铆ode.

Altres cap铆tols din脿mics s贸n els pl脿stics, amb un creixement del 16%, el cal莽at, amb un ascens del 16% i el moble, amb un increment del 9’3%.

Quant a les destinacions, les exportacions dirigides a la Uni贸 Europea representen el 61% de les exportacions i creixen un 19’6% respecte al mateix per铆ode de l’any anterior. En aquest 脿rea Alemanya experimenta un destacat ascens del 35%; Fran莽a creix un 7’5% i Regne Unit un 30’5%.

Destaca l’ascens d’Estats Units, situat en un 30’4% a Am猫rica del Nord i de M猫xic, amb un 54% a Am猫rica Llatina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.