fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les famílies només deuen un terç dels pagaments pendents a l’Ajuntament d’Almassora

Les famílies només deuen un terç dels pagaments pendents a l’Ajuntament d’Almassora

Les empreses arrosseguen 8,1 milions de deute fins a arribar al 67,8% del total.

L’empresa externa encarregada de la recaptació dels deutes per via executiva ha ratificat que el 67,8% pendent de cobrament per part de l’Ajuntament d’Almassora procedeix de les empreses. El balanç de 2017 assenyala que les persones jurídiques deuen 8.151.820 euros a la institució municipal, mentre que les persones físiques sumen un total de 3.855.834 euros (32,2%). En total, el consistori va acabar l’any pendent d’ingressar 12.007.654 euros.

“Les dades confirmen una tendència que es manté en el temps i que ressalta l’esforç per part de les economies domèstiques per a fer front a les obligacions ciutadanes”, ha assenyalat el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí. En la seua opinió, “el balanç de l’últim any ratifica el compromís dels veïns, dels treballadors, per a mantenir al dia els seus pagaments a l’Administració local”.

D’esta manera, el pendent de les empreses a inici de 2017 era de 8.052.589 euros, als quals es van sumar recàrrecs, interessos i costes al llarg de l’exercici fins a sumar més de 8,1 milions d’euros. Per la seua banda, les persones físiques van iniciar l’any passat amb 3.775.237 euros pendents de pagament que, després de la inclusió dels ítems anteriors, van ascendir a 3.855.834 euros al tancament del pressupost.

Atallar este desequilibri entre persones físiques i jurídiques i que tota la ciutadania per igual contribuïsca a sostenir l’Administració local és un dels objectius del conveni signat l’any passat amb l’Agència Estatal d’Administració Tributària perquè Hisenda assumisca la gestió en via executiva dels cobraments pendents superiors a 60 euros. L’acord entre ambdues parts permet que l’Agència estenga el seu àmbit d’actuació per a reclamar impagaments.

Així les coses, el conveni autoritza a Hisenda recaptar impostos en tot el territori nacional, mentre que fins avui el seu àmbit d’actuació no podia superar els límits del terme municipal. Esta circumstància podria ser determinant per a exigir els pagaments a societats que canvien el seu domicili i dificulten la seua localització per part de l’Ajuntament.

Mentrestant, el consistori ha aconseguit reduir el temps de liquidació de factures a 20 dies en l’últim trimestre de 2017, la millor dada obtinguda en esta legislatura. En l’actualitat, l’Ajuntament només tarda a pagar als seus proveïdors de béns i serveis un terç del termini marcat per llei. No en va, la legislació permet pagar a 60 dies, un període que s’allunya dels temps aconseguits per l’Ajuntament d’Almassora.

Situar la ràtio de liquidació de factures a -10,46 dies significa que des que entra una factura a l’Ajuntament fins que existeix conformitat transcorren 20 dies. “Si reclamem el pagament dels tributs en el termini establit també hem de ser exigents amb les nostres obligacions a tercers”, admet Santiago Agustí.

Leave a Reply

Your email address will not be published.