fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Marco exhibeix el potencial de Castell贸 com a ciutat per a invertir davant el teixit econ貌mic, social i pol铆tic de la Comunitat

Marco exhibeix el potencial de Castell贸 com a ciutat per a invertir davant el teixit econ貌mic, social i pol铆tic de la Comunitat

L’alcaldessa anuncia en el F贸rum Europa de Val猫ncia la redacci贸 de plans estrat猫gics de ciutat i de turisme per a “consolidar el canvi”.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha presentat avui en el F贸rum Europa Tribuna Mediterr脿nia, celebrat a Val猫ncia davant 300 convidats del m贸n econ貌mic, social i pol铆tic de la Comunitat, les possibilitats que representa Castell贸 com a ciutat per a invertir i generar oportunitats de futur que “consoliden el canvi de prioritats pol铆tiques cap a una major atenci贸 a les persones i una gesti贸 m茅s efica莽 i transparent dels recursos p煤blics”. Marco ha subratllat que “2015 ha sigut el comen莽ament del canvi, un canvi en el qual tenim molts reptes de futur que anem a afrontar amb treball, amb il路lusi贸, amb honestedat i amb honradesa” i ha convidat “a invertir i a creure en Castell贸, perqu猫 Castell贸 val la pena. En aquest cam铆, el de construir un futur millor per a tots i per a totes, ens anem a trobar”.

聽Marco ha assenyalat els plans estrat猫gics de ciutat, de turisme i de participaci贸 ciutadana que es contemplen en el pressupost de 2016 a m茅s de l’elaboraci贸 del Pla General d’Ordenaci贸 Urbana, susp猫s des de 2008, com “algunes de les eines amb les quals des de la pol铆tica local anem a guanyar el futur”. “Hem de saber el que som com a ciutat, amb les nostres febleses i fortaleses, per a crear sinergies a trav茅s de la cooperaci贸 amb Val猫ncia o altres ciutats, per a aprofitar les oportunitats que ens brinda la Universitat Jaume I com a motor de desenvolupament tecnol貌gic o el port com a node nacional i internacional de transport”, ha defensat.

聽A m茅s, ha presentat el pressupost municipal de 2016, el del Govern plural eixit de les urnes del 24 maig, com a comprom铆s per a “consolidar el canvi”. En aquest sentit, ha recordat que 茅s un pressupost que “no augmenta la pressi贸 fiscal, que baixa les taxes, que reduir脿 l’endeutament en 20 milions respecte als 115 milions de deute heretat que ens va deixar el govern del PP, que pagar脿 10 milions d’euros menys als bancs en interessos i en el qual les inversions es finan莽aran, fonamentalment, amb recursos propis”.

聽L’alcaldessa tamb茅 ha ressaltat que els comptes de 2016 reflecteixen una aposta pel benestar social, per l’ocupaci贸 i la participaci贸 ciutadana com a 脿mbits prioritaris de l’acci贸 de govern. En mat猫ria d’emerg猫ncia social, ha posat com a exemple l’augment d’un 120% de la inversi贸 respecte a 2009, que es triplica la partida per a vals de compra de productes de primera necessitat (alimentaci贸 i higiene) i ha subratllat que s’ha incorporat una partida per a bonificar el transport p煤blic per a aturats.

聽En ocupaci贸, Marco ha anunciat el finan莽ament d’un programa llan莽adora d’empreses de cooperativisme o l’impuls al Pacte Local per l’Ocupaci贸 a m茅s del creixement de la plantilla municipal en places lligades a l’脿rea de planificaci贸 econ貌mica, emerg猫ncia social, normalitzaci贸 ling眉铆stica, mediaci贸 intercultural i interpretaci贸 del signes per a persones sordes. I ha evidenciat el comprom铆s amb la participaci贸 ciutadana amb mesures com “incrementar un 50% els pressupostos participatius el que permetr脿 que enguany els ve茂ns i ve茂nes decidisquen la destinaci贸 d’1,6 milions d’euros”.

聽La primera edil ha aprofitat el desdejuni amb el teixit empresarial, pol铆tic i social de la Comunitat Valenciana per a fer balan莽 dels sis primers mesos de govern, en els quals han prevalgut l’austeritat i la reordenaci贸 del pressupost cap a una major cobertura social i l’ocupaci贸. En aquesta l铆nia, ha recordat mesures com la supressi贸 dels escortes; la reducci贸 d’un 30% del sou del sou de l’alcaldessa i del vicealcalde; la reducci贸 dels cotxes oficials, la supressi贸 de targetes d’autopista o la disminuci贸 del nombre d’assessors com a exemples de la nova pol铆tica. Tamb茅 ha agra茂t el “esfor莽 de la Generalitat” per saldar el deute que mantenia amb la ciutat de Castell贸 i ha assenyalat que en sis mesos el Consell ha “abonat 5,5 milions dels 8,8 que tenia pendents”.

聽“En sis mesos hem signat un protocol per a donar solucions davant els casos de desnonaments; hem signat convenis amb Iberdrola i Facsa per a evitar corts de llum i d’aigua a fam铆lies amb pocs recursos; hem destinat m茅s de mig mili贸 d’euros al pagament de m茅s d’1.300 ajudes al lloguer social, hem impulsat 16 projectes d’inversions sostenibles que van a suposar una inversi贸 de 3,4 milions d’euros i al novembre vam reduir el termini de pagament a prove茂dors a sol quatre dies”, ha dit Amparo Marco.

聽L’alcaldessa ha adm猫s que no ha sigut f脿cil implementar aquestes mesures despr茅s d’haver-se oposat amb un Ajuntament en el qual “els calaixos estaven buits, un pressupost esgotat en la majoria de les seues partides, l’emerg猫ncia social sense pagar des de mar莽, un deute de 115 milions i una pressi贸 fiscal que ha augmentat un 52% entre 2006 i 2015”.

聽Malgrat a莽貌, ha insistit que Castell贸 t茅 un futur d’oportunitats per davant que “des de l’an脿lisi, el consens, una administraci贸 sanejada i al servei de la ciutadania ens va a permetre guanyar aqueix futur”. L’alcaldessa ha concl貌s manifestant “el seu orgull” pels 10 regidors que li acompanyen en la “aventura de governar Castell贸, la meua ciutat”.

聽El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha sigut l’encarregat de presentar a l’alcaldessa de Castell贸 davant un auditori integrat per representants de les principals empreses de la Comunitat Valenciana, col路lectius socials i pol铆tics, entre els quals es trobaven el president dels Corts, Enric Morera, consellers i conselleres, els alcaldes de Val猫ncia i d’Alacant, rectors com el de la Universitat Jaume I, etc猫tera. Puig ha destacat que el Govern d’Amparo Marco “ha sigut capa莽 de donar un gir de 180潞 cap a la ciutadania en sol sis mesos” i ha expressat el seu comprom铆s que Castell贸 “comptar脿 amb el suport de la Generalitat, a nivell pol铆tic, moral i tamb茅 econ貌mic dins de la situaci贸 financera que afrontem”

Leave a Reply

Your email address will not be published.