fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Marco explica el treball del Govern per a facilitar el pagament de tributs

Marco explica el treball del Govern per a facilitar el pagament de tributs

L’alcaldessa anuncia la posada en marxa d’un Pla de Control Tributari per a lluitar contra el frau fiscal.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha participat aquesta vesprada en el debat organitzat per la Reial Societat Econ貌mica d’Amics del Pa铆s de Val猫ncia (RSEAP) sobre la “Gesti贸 Econ貌mica Municipal en les Grans Ciutats” al costat de l’alcalde de Val猫ncia, Joan Rib贸; l’alcalde d’Alacant, Gabriel Ech谩varri, i l’alcalde d’Elx, Carlos Gonz谩lez.

En la seua intervenci贸 l’alcaldessa s’ha centrat a exposar la gesti贸 econ貌mica que s’aquesta realitzant des de l’Ajuntament de Castell贸 en 猫poca de crisi “per a facilitar el pagament de tributs i que l’ajuntament siga un aliat i no una c脿rrega per als nostres ve茂ns i ve茂nes. Estem treballant per a aconseguir que l’administraci贸 local siga justa, facilitadora, equitativa, amable i moderna per貌 tamb茅 rigorosa i seriosa”.

Marco ha desglossat les cinc grans l铆nies de govern que s’estan duent a terme a Castell贸 en aquest sentit: modernitzaci贸 de la fiscalitat, no augmentar la pressi贸 fiscal, revisi贸 de les ordenances fiscals, carta tribut脿ria i increment de la inspecci贸.

L’alcaldessa ha indicat que “amb l’objectiu de convertir l’ajuntament en una administraci贸 al servei ciutad脿, amb una fiscalitat m茅s moderna i efica莽, el Govern Local est脿 treballant en una s猫rie de mesures entre les quals destaca l’aposta per l’administraci贸 24 hores i les notificacions electr貌niques per a estalviar costos”. Quant a la pressi贸 fiscal, Marco ha recordat que un dels principals compromisos del nou govern era no augmenten la pressi贸 fiscal i aix铆 s’est脿 fent. “En la situaci贸 econ貌mica actual la fiscalitat no ha de tenir un afany recaptatori sin贸 que ha d’aconseguir un doble objectiu: generar dinamisme econ貌mic i d’ocupaci贸 i no ofegar a les fam铆lies i justes socialment” ha explicat.

La primera edil tamb茅 ha explicat la revisi贸 d’ordenances fiscals que es va iniciar en 2015 i que continuar脿 en 2016 amb l’objectiu principal d’introduir criteris de progressivitat. En aquest sentit, Amparo Marco ha avan莽at que el calendari de revisi贸 d’ordenances, que comptar脿 amb la participaci贸 de t猫cnics, pol铆tics i de la ciutadania, finalitzar脿 al juliol 2016.

Marco tamb茅 ha detallat una de les principals novetats en mat猫ria fiscal que va a posar en marxa el consistori: la Carta Tribut脿ria, un document que arreplegar脿 tots els impostos municipals que ha d’abonar cada ciutad脿 i que donar脿 l’opci贸 de fraccionar els pagaments en diferents terminis. “Amb aquesta mesura no solament volem facilitar el pagament d’impostos als ciutadans sin贸 que tamb茅 aconseguirem una millor planificaci贸 dels ingressos de l’ajuntament i estalviarem en costos de p貌lisses de cr猫dit”.

Finalment, l’alcaldessa de Castell贸 ha avan莽at algunes de les mesures que s’estan implantant per a millorar la inspecci贸 fiscal, “ja que si paguem tots, paguem menys”, com el Pla de Control Tributari amb el qual es pret茅n desincentivar el frau fiscal i incrementar la recaptaci贸. En el cas concret de la lluita contra el frau, Marco ha explicat que es realitzar脿 un augment de la inspecci贸 fiscal per a regularitzar la situaci贸 dels qui aprofiten la falta de vigil脿ncia per a eludir el pagament de taxes com la de guals, la d’ocupaci贸 de via p煤blica i la d’activitat. “El nostre objectiu final 茅s que tots els ve茂ns i ve茂nes paguen els seus impostos d’una forma m茅s justa i equitativa” ha concl貌s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.