fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marco ressalta la capacitat de l’Acord de Fadrell per a impulsar l’economia i la innovació i generar ocupació

Marco ressalta la capacitat de l’Acord de Fadrell per a impulsar l’economia i la innovació i generar ocupació

L’alcaldessa de Castelló ressalta els grans objectius econòmics per al nou mandat.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ressalta la capacitat de l’Acord de Fadrell per a impulsar l’economia local i ajudar la generació d’ocupació, el gran repte de la capital de la Plana en el període 2019-2023. “El desenvolupament econòmic ha de ser un element central per a aconseguir un major benestar col·lectiu i el Govern municipal s’esforçarà per a continuar avançant en les polítiques de suport a la iniciativa ciutadana que vaja en aqueixa línia”, apunta.

Marco ressalta aspectes del programa de govern que busquen eixe objectiu com l’estratègia municipal d’I+D+i que s’impulsarà per a aprofitar el reconeixement de Castelló com a Ciutat de la Ciència i la Innovació atorgat fa unes setmanes. En la mateixa línia està el pla Castelló Smart City, que proposa passos cap a una economia que s’anticipe als canvis i facilite el desenvolupament de nous models econòmics i productius.

El programa de govern incorpora la creació i reforç de línies de suport a la iniciativa empresarial d’autònoms, empreneduria i pimes, així com l’establiment d’incentius municipals a la creació d’empreses d’economia social i ambiental. “Castelló és una ciutat amb un potencial humà extraordinari i un enorme talent social, que ha d’aflorar. Des de l’Ajuntament col·laborarem en eixa tasca”, diu.

En l’àmbit de l’economia social s’inclourien accions que afavorisquen el compromís amb el desenvolupament local, la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, la cohesió social, la inserció de persones en risc d’exclusió social, la generació d’ocupació estable i de qualitat, la conciliació de la vida personal, familiar i laboral i la sostenibilitat.

A més, l’alcaldessa ratifica la seua confiança en el Fòrum España-Japó, una trobada diplomàtica d’alt nivell que acollirà la ciutat de Castelló al novembre i que s’aprofitarà com a palanca de promoció econòmica, impuls del comerç exterior i generació d’ocupació. “És una finestra d’oportunitat per a dir-li al món que Castelló és una ciutat gran que aspira a convertir-se en una gran ciutat”, afirma.

Entre les mesures de promoció econòmica, destaca l’aprovació i desenvolupament del segon Pla Estratègic d’Ocupació, en el qual es contempla la creació d’itineraris d’ocupació per a col·lectius vulnerables i programes de formació a la carta per a atendre necessitats de les empreses.

Leave a Reply

Your email address will not be published.