fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Més de 300 persones participen en la primera edició dels pressupostos participatius de Vilafamés

Més de 300 persones participen en la primera edició dels pressupostos participatius de Vilafamés

Ara els veïns hauran de decidir entre 10 actuacions per invertir el 2017.

L’Ajuntament de Vilafamés ha iniciat la segona fase dels pressupostos participatius. Durant octubre, a través de la pàgina web i de les urnes instal·lades als edificis públics i comerços de la localitat, s’han recollit les propostes dels veïns. Han estat més de 140 diferents. Més de 300 veïns han participat, fet que ha destacat el regidor de Participació Ciutadana, Pablo Juan qui ha remarcat que “es tracta d’una quarta part dels votants de Vilafamés, cosa que ens ha sorprès gratament”.

Entre les idees presentades l’Ajuntament ha seleccionat les 10 que es poden ajustar al pressupost que es destina. Algunes no es poden executar pel seu cost i en alguns casos ja es troben en els pressupostos o previsions del consistori. Pablo Juan ha destacat “el sentit comú i la responsabilitat dels ciutadans que han aportat idees constructives”.

Una vegada recopilades les idees ara els ciutadans poden votar quin prefereixen. Per a això poden dipositar una papereta en les urnes situades a l’oficina de turisme ia l’Ajuntament. El termini finalitza el proper 30 de novembre. En la votació hi poden participar els majors de 16 anys. Per votar caldrà el DNI per evitar que es dupliquen els vots.

Un ecoparc, la millora del senyal de ràdio i TV, la revisió del mobiliari urbà, la millora de les instal·lacions de la biblioteca, la creació d’una bàscula municipal, el condicionament de la pineda del cementiri, la millora de la pista poliesportiva, un corro per bous i grades, la rehabilitació del cementiri i la instal·lació de pivots automàtics per millorar la circulació al nucli antic són les deu idees que s’han plantejat els veïns en aquest procés participatiu. El 7 de desembre es donarà a conèixer la proposta més votada. Per dur-la a terme es destinaran 26.000 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.