Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Moliner redueix un 92% el pagament d’interessos de la Diputació als bancs amb prou feines cinc anys després de reforçar l’eficàcia en la gestió

Moliner redueix un 92% el pagament d’interessos de la Diputació als bancs amb prou feines cinc anys després de reforçar l’eficàcia en la gestió

Aguilella: “En estos sis anys no hem demanat ni un euro malgrat haver multiplicat les inversions i els serveis als pobles.

L’exigència implantada per Javier Moliner en la Diputació de Castelló de reforçar l’eficiència en la gestió li ha permès aconseguir una reducció històrica del 92% amb prou feines cinc anys al pressupost dedicat a pagar els interessos dels bancs. Així, mentre en 2012 va caldre invertir 3,9 milions d’euros al pagament dels interessos dels 140 milions d’euros que devia la institució provincial tant als bancs com a l’Estat, ara esta obligació és d’amb prou feines 200.000 euros després de reduir el deute acumulat a menys de 50 milions d’euros (49,6).

Este treball iniciat per Moliner no té fi, atès que manté ferm el seu compromís de no sol·licitar ni un euro als bancs a pesar que ha multiplicat la capacitat d’inversió de la Diputació. Així ho ha ratificat el diputat d’Hisenda, Salvador Aguilella, en assegurar que “en estos sis anys no hem demanat ni un euro a pesar que hem multiplicat les inversions i els serveis que estem prestant als 135 municipis de la província”.

No es tracta solament dels interessos, ja que l’esforç pressupostari que dedica ara la Diputació a la devolució dels crèdits i ha passat de ser gairebé 10 euros de cada 100 euros pressupostats en 2012, a superar amb prou feines 3 euros de cada 100 pressupostats ara. Cal tenir en compte que al primer pressupost aprovat sota la presidència de Javier Moliner, en 2012, es contemplaven per retornar deute 11.473.205,39 euros dels més de 116 milions pressupostats, en 2017 esta quantitat s’ha reduït a 4.511.008,36 euros malgrat créixer el pressupost global fins a més de 131 milions d’euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.