fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Noves ajudes de rehabilitaci贸 energ猫tica a Morella

Noves ajudes de rehabilitaci贸 energ猫tica a Morella

La millora de l’efici猫ncia energ猫tica, les instal路lacions t猫rmiques i les instal路lacions d’il路luminaci贸 poden ser subvencionables fins al 100% del cost.

L’oficina de vivenda de Morella, dins de la xarxa Xaloc de la Generalitat Valenciana, tramita i informa sobre diferents ajudes relacionades amb l’habitatge. Aix铆, les 煤ltimes ajudes publicades s贸n les de Rehabilitaci贸 Energ猫tica d’Edificis Existents per a municipis de menys de 5.000 habitants. Aquesta subvenci贸 se centra en les actuacions de millora d’efici猫ncia energ猫tica de l’envolupant t猫rmica, les instal路lacions t猫rmiques i les instal路lacions d’il路luminaci贸 i pot cobrir fins al 100% del cost. El termini per a sol路licitar-les est脿 obert fins al 31 de desembre de 2023, o fins que s’esgoten els fons.

L’alcalde de Morella, Rhams茅s Ripolles, ha destacat que “la import脿ncia de comptar amb l’oficina de vivenda a Morella per a informar sobre totes les ajudes que tenen a vore amb l’habitatge i les actuacions i millores que cobreixen”. L’edil ha explicat que “ara hi ha algunes ajudes al voltant de la millora energ猫tica, de les condicions en interiors o sobre la redacci贸 del linforme d’avaluaci贸 de l’edifici, les quals es poden demanar i que, des de l’oficina de vivenda, facilitaran tota la informaci贸 necess脿ria”. Finalment, Rhams茅s ha recordat que “tamb茅 actualitzen la base de dades sobre les vivendes de lloguer a la ciutat i tot all貌 relacionat amb l’habitatge”.

L’oficina de vivenda de Morella est脿 situada a l’edifici de l’ajuntament de Morella. Es pot sol路licitar la informaci贸 de manera presencial o a trav茅s del tel猫fon 670 09 04 83 o al correu electr貌nic聽oficinavivenda@morella.net. Tamb茅 es pot consultar tota la informaci贸 relativa a aquesta a trav茅s del portal web municipal a聽https://www.morella.net/oficina-de-vivenda-de-morella/. Cal recordar que aquesta oficina va actualitzar i millorar la informaci贸 sobre les vivendes disponibles per a lloguer a la ciutat amb Morella lloguer.聽Cal recordar que, aquest servei 茅s per a posar en com煤 a persones que busquen vivenda i aquelles que en tenen per a llogar. Aix铆, qualsevol dels perfils es pot dirigir a聽https://www.morella.net/morella-lloguer/聽i omplir el formulari adient a les necessitats.

Ajudes d’habitatge vigents

Actualment hi ha diferents ajudes en mat猫ria de millora d’habitatge a m茅s del programa de rehabilitaci贸 energ猫tica d’edificis en municipis de repte demogr脿fic amb menys de 5.000 habitants descrites anteriorment.
Aix铆, tamb茅 hi ha ajudes per a la redacci贸 de l’informe d’avaluaci贸 de l’edifici (IEE.CV). Es tracta de la realitzaci贸 dels informes d’edificis de m茅s de 50 anys amb una subvenci贸 b脿sica del 20% ampliable fins al 40% per al cas de Morella. El termini de sol路licitud est脿 obert fins al 20 d’abril.

Tamb茅 est脿 vigent el Pla Renhata per a la millora de les condicions interiors. Aquest planteja la reforma de cuines i banys i la millora d’accessibilitat interior amb un import d’entre el 5% i el 50% amb un m脿xim de 6.000 euros. El termini de sol路licitud est脿 obert fins al 13 d’abril.

Tamb茅 hi ha diferents ajudes en relaci贸 a les energies renovables. Fins al 31 de desembre de 2023 es poden demanar les ajudes per a la realitzaci贸 d’instal路lacions d’autoconsum d’energia renovable. Tant les fotovoltaiques com les e貌liques i inclou els sistemes d’emmagatzematge.
Ajudes a la realitzaci贸 d’instal路lacions d’energies renovables t猫rmiques per a producci贸 d’aigua calenta i climatitzaci贸 de la vivenda amb tecnologies com la solar t猫rmica, biomassa, geot猫rmica, hidrot猫rmia o aerot猫rmia. Termini obert fins al 31 de desembre del 2023. Finalment, tamb茅 es poden demanar ajudes a la incorporaci贸 de bateries en instal路lacions existents d’autoconsum fins a la mateixa data.

Leave a Reply

Your email address will not be published.