fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Obert el termini per a presentar propostes per als Pressupostos Participatius de Gandia 2021

Obert el termini per a presentar propostes per als Pressupostos Participatius de Gandia 2021

Des de hui dimecres 13 fins al 31 d鈥檕ctubre qualsevol persona o col路lectiu pot presentar la seua proposta a trav茅s de la web www.participagandia.org .

El regidor de Pol铆tiques amb la Ciutadania, Nahuel Gonz谩lez, acompanyat del regidor d鈥橦isenda i president de la Junta de Districte de la Pla莽a El路l铆ptica-Rep煤blica Argentina, Salvador Gregori, han presentat aquest mat铆 les bases del proc茅s dels Pressupostos Participatius de Gandia 2021, aix铆 com les novetats introdu茂des al reglament, consensuades i aprovades per unanimitat al Consell de Participaci贸 Ciutadana celebrat la setmana passada.

Aix铆, des de hui mateix, dia 13 i fins al 31 d鈥檕ctubre es podran enviar les propostes per a la present edici贸 a trav茅s del web: www.participagandia.org. I del 22 al 28 de novembre, a l鈥檌gual que l鈥檃ny passat, hi haur脿 una votaci贸 de preselecci贸 d鈥11 propostes.

Les Juntes de districte, a trav茅s de tallers de barri, presentaran 11 propostes m茅s (1 cadascuna), que s鈥檃rticularan a trav茅s de les associacions ve茂nals.

Finalment, del 8 al 22 de desembre es votaran 22 projectes, de les quals 6 eixiran guanyadors. S鈥檋i mantindr脿 la discriminaci贸 positiva per als barris de menys poblaci贸 o circumst脿ncies particulars que els situaven en desavantatge en altres processos anteriors, com ara Marxuquera, Santa Anna i Benipeixcar. Aix铆, almenys 2 dels guanyadors hauran de ser d鈥檃quests districtes.

Com a novetat, el Consell de Participaci贸 Ciutadana ha decidit que a la fase final nom茅s podr脿 passar la proposta d鈥檜na AMPA de la ciutat.

鈥溍塻 molt il路lusionant poder iniciar un nou proc茅s de participaci贸 en el qual s鈥檋i van involucrar prop de 3.800 persones l鈥檃ny passat. Les obres es realitzen i la gent sap que complim, per aix貌 Gandia continua sent un referent en participaci贸 ciutadana鈥, ha assegurat Gonz谩lez.

Cal recordar, que els Pressupostos Participatius de Gandia tenen un pressupost de 300.000 鈧, fins a un m脿xim de 50.000 per projecte. Les propostes han de fer refer猫ncia a inversions i activitats p煤bliques, no poden ingerir compet猫ncies d鈥檃ltres administracions, ni formar part de les previsions de l鈥橝juntament.

 

Situaci贸 de propostes Pressupostos Participatius anteriors

* Joan Climent: Adjudicat el 08/09/2021, pla de seguretat presentat i les obres comencen ja. Dem脿 reuni贸 amb l鈥檈mpresa per veure fases i terminis (duraci贸 obra 3-4 mesos)

* Gimn脿s extern Marxuquera: Adjudicat 24/09/2021 en menys d鈥檜n mes comen莽a a muntar-se.

* Pla莽a El路l铆ptica: Adjudicat el 28/09/2021 en un mes comencen les obres (4 mesos aproximadament).

* Col路legi Benipeixcar: Adjudicat a l鈥檈spera de poder realitzar la intervenci贸 amb coordinaci贸 amb l鈥檈scola.

* Coberta pista de b脿squet: Adjudicat a l鈥檈spera de que aporten la documentaci贸 requerida a l鈥檈mpresa adjudicat脿ria.

* Centre Social Raval: En contractaci贸, s鈥檈spera que en menys d鈥檜n mes s鈥檃djudique.

* Carril bici: incl貌s en el projecte de millora de la xarxa dels carrils bici de la regidoria de mobilitat.

* Entrada Col路legi Carmelites: forma part de el projecte urban铆stic del carrer Carmelites i entorn de l鈥橝juntament.

 鈥淎nimem a la gent a participar, perqu猫 Gandia 茅s una de les ciutats que abans executa les propostes鈥, ha concl貌s Gonz谩lez.

 

Per la seua banda, Gregori ha destacat que 鈥渆ls Pressupostos Participatius han vingut per a quedar-se i formen part de les prioritats del Govern del Serpis鈥. Com a president de la Junta de Districte de la Pla莽a El路l铆ptica – Rep煤blica Argentina ha recordat que al centre associatiu Joan Climent s鈥檈st脿 realitzant una millora considerable per a obrir totes les sales i donar-hi ventilaci贸. 鈥淎 la pla莽a El路l铆ptica els canvis afecten sobretot al suro del s貌l de la zona de jocs infantils i millores en la seguretat de l鈥檃ccessibilitat perimetral pel que fa als vianants鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.