fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda aprova el Pressupost Municipal més consensuat de la història

Onda aprova el Pressupost Municipal més consensuat de la història

El municipi dóna el vistiplau a uns comptes de 25 milions d’euros que tenen un marcat caràcter social, amb una forta acció inversora i que estan pensats per a millorar la qualitat de vida dels onders.

El Ple de l’Ajuntament d’Onda ha aprovat aquest matí (amb els vots a favor de l’equip de govern, Compromís, Onda Sí Se Puede i Ciutadans, i l’abstenció de PP i Esquerra Unida), els comptes per a 2017, que ascendeixen a 25.190.138,83 euros.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha mostrat la seva satisfacció per no rebre cap vot en contra a aquest Pressupost “que és la suma de tots i ens fa forts com a poble”. Després de diverses reunions amb tots els partits de l’oposició ha assegurat que “el de 2017 és el Pressupost més consensuat de tota la història i que s’ha pogut dur a terme amb la participació, diàleg i consens de tots els grups de la corporació municipal”.

Huguet ha assenyalat que “estem davant d’un pressupost de marcat caràcter social, amb una forta acció inversora i pensat per a millorar la qualitat de vida dels veïns d’Onda”. En aquest sentit, l’alcalde ha afirmat que s’augmenta la xarxa de protecció social a les famílies en 100.000 euros respecte a l’exercici anterior, fins a aconseguir els 2,3 milions d’euros. D’aquesta manera, el pròxim any, l’equip de govern torna a impulsar polítiques socials i a millorar la vida a les famílies que més ho necessiten, a través de l’Oficina d’Intermediació Hipotecària, les ajudes a les persones en risc d’exclusió social, la cooperació amb les ONG, o el servei que s’ha posat en marxa enguany de la Unitat de Respir.

Així mateix, el Pressupost Municipal contempla accions concretes en favor del foment de l’ocupació. Huguet s’ha referit als incentius per a la creació d’ocupació a través de diferents plans, el Pacte Ceràmic, del qual formen part 21 municipis, incentius fiscals, ajudes a la contractació o beques a estudiants.

El capítol d’inversions ascendeix a quasi 3 milions d’euros. “Entre altres accions, pretenem posar en valor el Centre Històric Protegit, destinant més d’1 milió d’euros a la seua recuperació”, ha declarat l’alcalde. Així mateix, l’Ajuntament continuarà millorant els barris del municipi i durà a terme diverses obres a través dels plans de Cooperació Provincial d’Obres i Serveis. També s’adequarà una parcel·la per a caravanes i s’adquiriran cases del centre per a convertir-les en habitatges socials, a petició de Ciutadans. D’altra banda, Huguet ha recordat que, a través dels Pressupostos Participatius, es realitzarà la primera fase de la Campaneta, s’iniciaran les obres del Corredor Verd, es destinarà diners per al projecte del carril cicle-peatonal al Sitjar i s’iniciarà el projecte del Casal de la Fira.

A petició d’Onda Sí Se Puede, s’invertirà en la protecció contra incendis, s’augmentarà la partida de la campanya de Pressupostos Participatius i es faran campanyes informatives perquè la ciutadania continue participant de la gestió municipal. De la mateixa manera, s’han atès els suggeriments de Compromís, i es realitzaran obres per a facilitar l’accessibilitat, es crearà un Centre d’Interpretació de la Serra d’Espadà. També s’han inclòs algunes propostes del PP, com per exemple, iniciar en 2017 el projecte per a la canalització de la Rasa Sala i millora de pluvials.

L’equip de govern també atén les demandes dels ciutadans i és conscient que Onda té un gran potencial esportiu, per la qual cosa aposta pel foment i la projecció de l’esport, aportant quasi un altre milió d’euros a la construcció d’un nou pavelló esportiu destinat a la pràctica de la gimnàstica i a altres modalitats que necessiten una infraestructura d’aqueixes característiques. “Tot això sense oblidar la millores en infraestructures, les activitats culturals, d’oci i esportives, les quals suposen un impuls a la dinamització de la ciutat”, ha conclòs el alcalde de Onda, Ximo Huguet.

La suma de tots els grups polítics

El portaveu de Compromís, Lluís Pastor, ha explicat que ha votat a favor d’aquest pressupost “perquè volem millorar la qualitat de vida de les persones a través del Pla d’Accessibilitat, que disposarà de 70.000 euros. Apostem per atraure visitants, per un turisme que creu riquesa a Onda, amb la creació del Centre d’Interpretació de la Serra d’Espadà, que passa de 30.000 euros a 68.000 euros”. Quant a les subvencions nominatives s’ha mostrat a favor a que passen per comissió, “així tots els grups podran valorar la idoneïtat”. Finalment, ha afirmat que “altres partides sensibles no patiran cap retall l’any que ve. És el cas de les activitats de conscienciació i prevenció de la violència de gènere”. Respecte als Pressupostos Participatius, ha assegurat que “es crearà un taula per a valorar les propostes dels veïns i el procés serà més transparent”, i a més “tenim el compromís que es potencie el valencià en les activitats culturals”.

El portaveu d’Esquerra Unida, Iván Tauste, ha argumentat que després de la reunió que va mantenir amb l’alcalde, “hem notat un canvi significatiu en l’actitud de l’equip de govern i una obertura sincera al diàleg en tots els grups polítics i que les nostres propostes siguen valorades positivament”, a més ha afegit que “tenim la responsabilitat d’arribar a acords pel bé comú del poble d’Onda”.

Manuel Escrig, com a portaveu d’Onda Sí Se Puede, ha donat la seva aprovació al Pressupost després que hagen sigut incorporades les seves demandes i després d’obtenir el compromís de l’alcalde de portar en el primer trimestre de l’any l’ordenança d’accessibilitat que va presentar el seu grup en el ple. A més, a petició d’Onda Sí Se Puede, s’amplia la partida social, que és una de les més altes de la Comunitat Valenciana”.

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Pascual Mundina, ha votat a favor d’aquest pressupost que ha recollit totes les seves propostes. No obstant això, ha afirmat, que “si l’equip de govern no haguera inclòs cap de les peticions de Ciutadans, haguera votat igual a favor, ja que el Pressupost en si em pareix correcte i el que importava era que s’aprovara per a beneficiar als onders”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.