fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda fa un balanç molt positiu de l’any 2018 i té previst un 2019 replet de projectes

Onda fa un balanç molt positiu de l’any 2018 i té previst un 2019 replet de projectes

El pròxim exercici veurà com es finalitzen ja projectes finançats amb Fons de la Unió Europea i com s’inicien uns altres.

L’Ajuntament d’Onda fa un balanç molt positiu de l’any 2018 i es prepara per a encarar un 2019 amb molts projectes per davant. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha declarat que “Onda continua millorant i avançant. Amb esta frase podríem resumir un 2018 que ha sigut altament positiu per a la nostra ciutat i per a la seua ciutadania. Hem dut a terme projectes essencials per als onders i hem iniciat el camí cap a un 2019 molt il·lusionant on veurem culminades inversions que transformaran la nostra localitat. Fem un balanç molt positiu d’enguany, en el qual com sempre hem basat la nostra gestió a escoltar les necessitats de la ciutadania. Tenim molt clar que hem de construir la ciutat entre totes i tots sense deixar-nos a ningú en el camí. Sempre hem realitzat una gestió responsable dels recursos dels onders, duent a terme projectes reals que sempre generen un benefici per als nostres veïns”.

Huguet continua dient que “esta escolta continuada de la ciutadania i col·laboració amb els col·lectius d’Onda ens ha fet treballar per a augmentar la qualitat de vida dins de les nostres possibilitats. És clar que l’Ajuntament té poques competències en matèria d’ocupació, però ha sigut una de les nostres màximes preocupacions des del primer dia, perquè és bàsic tindre un treball per a desenvolupar un projecte personal. Hem fet esforços, dins de la mesura del possible, i enguany l’atur s’ha situat en menys de 1.800 persones. Queda molt per fer, però estem en el bon camí. Un altre dels pilars en la gestió municipal ha sigut la disminució de la pressió fiscal, però sense la reducció de serveis i hem pogut reduir els impostos que paguen els ciutadans, però augmentar el retorn que reben, amb una taxa d’inversió per veí que ha passat de 700 euros a 1.100 i que es mantindrà en esta xifra en el 2019, situant-nos molt per damunt de la mitjana autonòmica.

Tot això ho hem fet reduint el deute municipal fins als 1,8 milions d’euros, quan a l’inici de la legislatura estava en els 5 milions”. Estos pilars s’han complementat amb la reivindicació a altres administracions del que legítimament li pertany a Onda. Gràcies a això, la ciutat ha aconseguit programes del Ministeri i la Conselleria que han significat i significaran inversions, com els 3 milions per a l’Àrea de Regeneració i Rehabilitació Urbana, que durant 2018 ha vist els seus primers expedients culminats i uns altres que s’han iniciat i que finalitzaran l’any pròxim. “Però si hi ha una mica del que ens sentim orgullosos i que ens ha permés que els pressupostos del 2018 i del 2019 aconseguisquen xifres d’inversió rècord en l’última dècada ha sigut l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) que significarà que gràcies als Fons Feder s’invertisquen 5 milions d’euros, cofinançats per Europa, en la transformació sostenible de la localitat”, ha argumentat l’alcalde.

Finalment, Huguet ha assegurat que “l’any que deixem, serà el de l’inici de molts projectes EDUSI, però el que comencem veurà com alguns d’ells es finalitzen i veurà nàixer a uns altres de nous. Per exemple, en 2019 iniciarem les accions perquè Onda avance amb pas ferm a convertir-se en la primera Smart City de la província de Castelló, amb un contracte pioner en la nostra localitat i que ens ajudarà a dur a terme una millor i més participativa gestió municipal. A més, projectes com el de la rehabilitació de La Campaneta, la creació d’habitatges d’ús social, o el desdoblament de l’avinguda Montanejos, entre molts altres, seran una realitat en els pròxims mesos”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.