Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda redueix el deute en més de 2 milions d’euros en els últims 3 anys

Onda redueix el deute en més de 2 milions d’euros en els últims 3 anys

Durant l’actual legislatura les obligacions financeres de l’Ajuntament han passat de 4.984.064,73€ en 2015 als 2.893.424,89€ en 2017

L’actual equip de govern de l’Ajuntament d’Onda ha reduït el deute municipal en quasi un 50% (2.106.071,31 d’euros) des de juny de 2015, passant dels 4.984.064,73 euros a 2.893.424,89€ l’any 2017. L’alcalde de la localitat, Ximo Huguet, assenyala que “açò ha sigut possible gràcies al fet que l’actual equip de govern no ha fet ús dels préstecs que en cada pressupost podia sol·licitar, com s’anava fent en la legislatura anterior. Les operacions financeres són una bona eina a la qual poder acudir quan necessitem finançar una inversió i no disposem d’efectiu, però si disposem d’ell per a poder dur a terme les inversions, el més lògic és utilitzar els diners propis i no endeutar-se. Esta forma de governar que desenvolupem a Onda, austera i responsable, però efectiva, ens permet dur a terme una gestió que redunda en una major qualitat de vida de la ciutadania”.

El deute en l’actualitat és inferior al 13% dels ingressos corrents del consistori, per la qual cosa la regidora d’Hisenda, Silvia Cerdà, afirma que “des que Ximo Huguet és alcalde, l’objectiu d’este govern ha sigut crear noves oportunitats per a tots i no deixar a ningú en el camí. Estem fent un exercici de responsabilitat continu i una bona gestió dels diners de tots els onders. Des de l’Ajuntament seguirem treballant en esta línia per a continuar amb estos bons resultats, reduint el deute existent perquè l’economia local seguisca sent totalment sostenible amb recursos propis”.

Cerdà explica que este equip de govern “utilitzarà fons propis per a les diferents inversions que estem realitzant en la ciutat, com són la construcció del nou pavelló o el canvi de la gespa artificial dels camps de la Cosa i l’Olímpic. També, la remodelació de la plaça de la Sinagoga es durà a terme amb recursos municipals i ajudes d’altres administracions, evitant així sol·licitar cap préstec a les entitats bancàries”.

Per la seua banda, el primer edil recorda que “els pressupostos municipals que aprovem per al 2018 contemplen, per contra, una xifra rècord en inversions per a l’última dècada. Açò ha sigut possible gràcies al bon treball que va desenvolupar l’equip de govern en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat que ha significat la consecució dels Fons Feder de la Unió Europea. Amb ells, durem a terme una inversió de 5 milions d’euros en la ciutat que suposaran una important transformació i modernització d’Onda. Estem molt satisfets amb el treball que s’ha fet i seguirem afrontant la tasca que ens va encomanar la ciutadania amb la màxima responsabilitat perquè els anys que vénen seran molt importants”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.