fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda tramita més de 200 ajudes econòmiques per a veïns sense recursos i famílies monoparentals

Onda tramita més de 200 ajudes econòmiques per a veïns sense recursos i famílies monoparentals

Serveis Socials reforça les prestacions durant la Covid-19 per a emparar a totes les famílies vulnerables.

Durant els mesos del confinament, i fins el dia de hui, l’Ajuntament d’Onda ha tramitat un total de 232 ajudes econòmiques per a veïns sense recursos i famílies monoparentals. El govern municipal compleix així amb el seu compromís, ratificat en el Pacte Tots per Onda, de reforçar la cobertura dels serveis socials durant la pandèmia i ampliar les ajudes a altres col·lectius fins ara oblidats, com les famílies monoparentals.

Les ajudes d’emergència social permeten als ciutadans d’Onda en situació de vulnerabilitat cobrir les despeses de necessitats bàsiques d’alimentació, higiene personal, llar o medicació farmacèutica.

Mentre que, per part seua, les subvencions a les famílies monoparentals cobreixen les despeses de l’escolarització dels fills, transport escolar, menjadors, taxes de matrícules; tractaments mèdics farmacològics, compra de productes de puericultura, despeses derivades del manteniment familiar com a lloguer de subministraments, alimentació infantil i bàsica, així com les despeses derivades de la conciliació familiar. Estes ajudes són incompatibles amb altres per a la mateixa finalitat, però sí amb la resta d’ajudes.

L’edil de Benestar Social, Família i Majors, Óscar Valero, ha recalcat que “és moment d’acostar el muscle i ajudar a tots aquells veïns i famílies que el necessiten, i més en estos moments de crisi sanitària i econòmica”.

Les ajudes econòmiques dependran dels ingressos bruts mensuals de la unitat familiar, no podent-se superar el màxim de 175 euros al mes. La subvenció serà ampliada en un 15% més per segon fill/a.

En esta mateixa línia, cal recordar que l’Ajuntament d’Onda ha obert el termini perquè les famílies puguen sol·licitar la subvenció per fill matriculat, d’entre 0 a 3 anys, en un centre d’educació infantil de la ciutat. Amb aquest nou xec guarderia, que amplia la quantia fins al 100%, el govern municipal doblega la seua aposta per la conciliació familiar i laboral mitjançant una inversió total de 148.500 euros per al pròxim curs escolar 2020/2021.

Així, a partir de setembre s’augmenta un 20% la subvenció per a totes les famílies, passant de 50 a 60 euros, i com a gran novetat, es duplica l’import, fins als 100 euros, per a les famílies monoparentals o amb els progenitors en situació de desocupació.

Finalment, cal destacar que el govern municipal també es va comprometre a assistir amb polítiques socials als celíacs i les seues famílies per a ajudar-los a accedir als aliments sense glútens, ja que solen ser un 300% més cars que la resta. Per a això, des del consistori ja es va començar a treballar de la mà de l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (ACECOVA) per a regir estes ajudes, que ja es poden sol·licitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.