Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Peníscola es veu desbordada pel top manta

Peníscola es veu desbordada pel top manta

L’activitat creix a Peníscola mentre disminueix a les províncies de València i Alacant.

L’Ajuntament de Peníscola no pot fer res contra la implantació del top manta, això ha fet constar en una moció en la sessió plenària en la qual reclama ajuda per a lluitar contra la venda il·legal en els carrers més turístics de la ciutat. Aquesta comercialització il·legal de productes de marca falsificats, souvenirs o accessoris de moda i tecnologia crea una greu repercussió econòmica en el comerç local, ja que veu una competència de mercat il·legal davant la qual se sent desprotegida en veure la massiva presència de manters. De fet, les falsificacions causen un malbé econòmic dels 50 milions d’euros al comerç legal en la Comunitat Valenciana.

Ja en estiu de l’any passat la Policia Local sí que va actuar amb una operació en la qual va destruir 10.000 articles que prèviament es van decomissar per la venda fraudulenta en la via pública en un total de 90 operacions durant el passat estiu. En paraules de l’intendent de la Policia Local, es produïren durant l’estiu “un increment del 37% d’intervencions” respecte a 2015. Però segons les dades d’Interior mostren que els decomisos a manters són molt baixos. Del total d’objectes que es confisquen per delictes de propietat industrial el que s’intervé en poder d’aquests venedors no arriba ni al 2%. El volum més gran de productes d’imitació és el que procedeix d’intervencions en naus industrials o àrees clandestines de xicotets establiments.

Peníscola és una de les localitats on el top manta creix sense parar, al contrari que a llocs com València o Alacant on ja el passat estiu va ser precisament la pressió exercida pels agents de la Policia Local la que va fer reduir aquesta activitat il·legal. En València el passat estiu la pressió policial va provocar una concentració de manters davant l’Ajuntament per a demanar la fi de les persecucions de la Policia Local. En Alacant un conveni entre l’Ajuntament i l’Autoritat Portuària va permetre a la Policia Local actuar en sòl del port per tal d’acabar amb les “màfies de manters que arribaven amb furgonetes per a reposar els productes”.

  1. Hola, em sembla que quan parleu dels 10.000 articles destruïts, no expliqueu bé, que varen ésser decomissats a les botigues, i no al carrer al top manta.
    Si que és un problema, però ho dramatitzeu una mica, tampoc la foto crec que sigui de Peníscola

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.