fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

PSOE i Compromís neguen compensacions als 39 municipis de Castelló afectats per tarifes elèctriques disparades després de la renúncia de Electra

PSOE i Compromís neguen compensacions als 39 municipis de Castelló afectats per tarifes elèctriques disparades després de la renúncia de Electra

El 16 de novembre l’empresa Electra, contractada per Diputació per a subministrar energia a 39 municipis i 6 empreses públiques, anunciava la seua renúncia a prestar el servei. En un any els afectats han vist disparats els costos sense rebre ajudes.

El Partit Popular de Castelló ha lamentat el “dramàtic abandó” de la Diputació que lideren PSOE i Compromís cap als 39 municipis i 9 empreses públiques afectades per la renúncia de l’empresa de subministrament d’energia Electra. La companyia, contractada per la central de compres de la Diputació per a prestar servei a aquest conjunt d’institucions, va comunicar la seua renúncia el 16 de novembre de 2021. Una decisió que deixava desatesos a municipis i institucions, tal com va comunicar la institució provincial als afectats per escrit el 15 de desembre de 2021.

“Durant aquest any, ens hem vist obligats a pagar factures absolutament disparades. Costos que per a pobles xicotets com el meu ens ha condicionat la gestió del propi ajuntament, perquè el pagament del servei s’ha arribat en alguns mesos a triplicar i fins a quadruplicar”.

Les declaracions les formula la portaveu adjunta del PPCS en Diputació, Mª Ángeles Pallarés, que ha viscut aquesta situació com a alcaldessa d’un poble d’interior, Canet lo Roig. “Hui seguim sense rebre cap ajuda ni assistència per part de la Diputació. Ens han pujat les tarifes que estaven pactades amb Electra sense donar-nos cap solució. I el resultat és que aquesta despesa disparada ens ha condicionat l’exercici de les nostres funcions bàsiques com a ajuntaments”.

Un abandó per al qual el PP ja va sol·licitar en el ple del passat mes de setembre compensacions. “Presentem una iniciativa i ens la van tombar. I estem a portes del mes de desembre i continuem demanant auxili i ens el continuen negant. És urgent un major compromís amb els qui ens ha tocat patir aquesta renúncia de manera imprevista. Perquè va anar a través de la Diputació amb la qual subscrivim el contracte i ha de ser la Diputació la que ens resolga aquesta circumstància sobrevinguda”.

Per tot això, “des del PP continuarem enarborant la bandera dels afectats per a reclamar compensacions”. “No ens val que PSOE i Compromís es dediquen a llançar pilotes fora i abandonar, en una absoluta falta de sensibilitat, als qui ens hem vist perjudicats pel canvi de tarifes”. “Fa falta una mica més d’esforç i una mica menys de propaganda. La província ho agrairà”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.