fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Toledo exigeix a Marco que informe i pose data a les ajudes directes a l’hostaleria perquè “les pimes i autònoms estan amb l’aigua al coll”

Toledo exigeix a Marco que informe i pose data a les ajudes directes a l’hostaleria perquè “les pimes i autònoms estan amb l’aigua al coll”

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular, Sergio Toledo, urgeix agilitar la tramitació perquè el Pla Resisteix de la Generalitat, que promet ajudes directes als sectors més desfavorits per la pandèmia i que han de gestionar de manera directa els Ajuntaments no es demore.

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, exigeix a l’alcaldessa, Amparo Marco que posi data al lliurament d’ajudes directes a l’hostaleria perquè “les pimes i autònoms de la nostra ciutat ja estan amb l’aigua al coll”. Així s’ha referit després de conèixer que l’Ajuntament ha de gestionar de manera directa les ajudes anunciades pel president de la Generalitat Ximo Puig, incloses en el Pla Resisteix a fi que aquestes arribin als sectors més afectats per la pandèmia, entre ells l’hostaleria.

Toledo urgeix agilitar aquesta tramitació ja que les pimes i autònoms porten esperant ajudes directes durant mesos i “que se’ls faciliti tota la informació sobre aquest tema ja que de moment tot és una gran incògnita per a les pimes hostaleres i de l’oci, que no saben ni quan ni com les rebran mentre cada dia que passa es fa més costa amunt mantenir-se oberts”.

L’Ajuntament disposa d’un termini de 10 dies, que van començar a comptar des del dimecres 20 de gener, per a organitzar i fer arribar les ajudes als seus destinataris. “L’administració més pròxima no els pot fallar, s’han anunciat les ajudes i ara ha d’anunciar-se com i quan els afectats podran acollir-se a elles”, assenyala.

Cal recordar que l’hostaleria, igual que l’oci nocturn, porta més de deu mesos amb dures restriccions. “Els propietaris dels locals acumulen milers de pèrdues diàries a conseqüència de les despeses fixes que han de continuar pagant malgrat no haver rebut ni un euro de les administracions, el temps de les promeses i de la propaganda s’ha acabat, és moment de passar als fets i rescatar als que pitjor ho estan passant”, afirma Toledo.

Les ajudes anunciades pel president de la Generalitat, Ximo Puig, en les quals cada autònom i microempresa dels sectors més afectats per la crisi podrà rebre una quantia directa fixa de 2.000 euros, que s’incrementarà en 200 euros addicionals per empleat al seu càrrec fins a un màxim de 10.000 euros, són per a molts afectats insuficients, el propi sector hostaler les qualifica de ‘almoina’ i no tots podran acollir-se. A més, està la lletra petita que no es compta, com que no es contempla en aquestes ajudes al comerç tradicional o que només es podran acollir autònoms o microempreses de fins a deu treballadors.

El portaveu popular explica que ara li toca a l’Ajuntament habilitar una partida pressupostària, “alguna cosa que seria molt més senzill si el govern municipal comptés amb pressupost per a l’any 2021, no obstant això encara no ha estat aprovat”, recorda.

En este sentit demana que la Generalitat i l’Ajuntament compleixin amb la seua promesa d’injectar liquiditat a les pimes i autònoms “perquè està en joc el manteniment de moltes famílies castellonenques i milers de llocs de treball que depenen de la supervivència de l’hostaleria. Les ajudes directes promeses haurien de cobrir les despeses corrents de les empreses des de l’inici de la pandèmia”, explica.

Segons les previsions, a les empreses i autònoms dels municipis de la província de Castelló els corresponen 18,63 milions d’euros a repartir entre gairebé trenta sectors, entre els quals està l’hostaleria i restauració, allotjaments i activitats turístiques, esdeveniments i activitats culturals i recreatives.

Leave a Reply

Your email address will not be published.