fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Uni贸 de Llauradors i Comprom铆s van a una pel pagament de les ajudes europees

Uni贸 de Llauradors i Comprom铆s van a una pel pagament de les ajudes europees

La Uni贸 de llauradors i Comprom铆s volen que Conselleria aclarixca el pagament de les ajudes que es vital sobretot per a la ramaderia.

Si fins fa poc es deia que l鈥檃gricultor est脿 sempre mirant al cel -un gastat t貌pic per expressar que les collites depenen de l鈥檕ratge-, ara la seua mirada est脿 clavada a la pol铆tica perqu猫 s贸n entitats con la Uni贸 Europea les que determinen el seu futur. Concretament, el retard que estan patint en el pagament de les ajudes de la PAC (Pol铆tica Agr脿ria Comuna) t茅 en un ‘ai’ al sector.
Aquest ha estat el principal, per貌 no l’煤nic assumpte que s’ha abordat en la reuni贸 que han mantingut representants de la Uni贸 de Llauradors i del grup Comprom铆s de la Diputaci贸 de Castell贸.
Cal recordar que els agricultors i ramaders beneficiaris (uns 82.000 a la Comunitat Valenciana) solien percebre a l’octubre el 50 per cent de les ajudes que els corresponien de la Uni贸 Europea, i la resta, al desembre. Enguany, aquest percentatge havia augmentat fins al 75 per cent per貌 “no han cobrat tots, amb el conseg眉ent perjudici”, ha destacat Ram贸n Mampel, secretari general de la Uni贸. Segons Mampel, “si la Conselleria, que 茅s l’organisme que canalitza les subvencions, anunciara una data de pagament, seria de gran ajuda per poder seguir treballant”.

Precisament, aquesta primera presa de contacte ha servit perqu猫 el portaveu de Comprom铆s es comprometa a realitzar les gestions oportunes perqu猫 la Conselleria d’Agricultura concrete la data del pagament “que 茅s vital per al sector, especialment per a la ramaderia, ja que est脿 concentrada a Castell贸”, ha subratllat Xavier Trenco.
El secretari general de la Uni贸; el seu secretari t猫cnic, Joanma Mesado, i Francis Ferreres, responsable t猫cnic del sector ramader, han coincidir a afirmar que des de la Conselleria s’ha fet un gran esfor莽 per pagar “en la data acostumada”. En aquest sentit, Mesado ha explicat que el per铆ode de pagament legal est脿 establert fins al 30 de juny de 2016, “per tant, no estem parlant de cap il路legalitat sin贸 del fet que els beneficiaris de la PAC estaven acostumats a cobrar un avan莽ament amb el que anaven funcionant i que era una garantia a l’hora de sol路licitar pr茅stecs als bancs”. Aquest any no ha estat aix铆.

Xavier Trenco i els responsables de la Uni贸 han abordat tamb茅 altres q眉estions com les necessitats dels pobles de l’interior de la prov铆ncia en els quals “s’ha de dur a terme una pol铆tica activa per incentivar l’ocupaci贸 en el camp i la ramaderia”. “Si no volem que els municipis de les zones rurals desapareguen, caldr脿 potenciar els sectors tradicionals que s贸n els que els mantenen vius”, ha concl贸s el diputat de Comprom铆s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.