fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real aumenta el pressupost d’Esports per a fer front a l’increment d’infraestructures

Vila-real aumenta el pressupost d’Esports per a fer front a l’increment d’infraestructures

L’esport escolar, el suport a clubs i la posada en servei del centre comarcal de rehabilitaci贸 Aquasalut seran les prioritats de l’exercici, juntament amb dotacions com les graderies del pavell贸 Melilla o la pista d’atletisme de la CEM.

La regidora d’Esports i Salut, Silvia G贸mez, ha presentat aquest mat铆 els pressupostos del seu departament, que ascendiran en 2017 a 3,4 milions d’euros. Una de les principals partides 茅s la referida a la despesa corrent, que suma enguany 1,9 milions d’euros i un increment respecte a l’exercici passat de 590.000 euros per a poder fer front a l鈥檕bertura de quatre noves infraestructures esportives: el Centre de Tecnificaci贸 Esportiva, la Ciutat Esportiva Municipal, la piscina del Termet i el pavell贸 Melilla.

鈥淓n cinc anys, hem duplicat pr脿cticament les instal路lacions esportives i aquest increment de l’oferta comporta tamb茅 un important augment dels costos鈥, recorda la regidora. De fet, despeses necess脿ries com el consum el猫ctric o de gas van a suposar enguany un desemborsament de 200.000 euros m茅s respecte a l’exercici anterior. 鈥淧er a莽貌, malgrat l’increment pressupostari, sabem que va a ser un pressupost ajustat i sempre enfocat al reequilibri i la sostenibilitat financeres鈥, incideix G贸mez.

Una altra de les 脿rees que puja 茅s la referent a l’esport escolar, amb una dotaci贸 de 121.000 euros per al programa Becaesport que permeta millorar les condicions dels monitors i del Campionat Multiesport Escolar. 鈥淨uan vam arribar al govern municipal en 2011, l’esport escolar estava pr脿cticament en l鈥橴CI. Des de llavors, millorar el programa i oferir als xiquets la possibilitat de practicar tot tipus d’esport ha sigut la nostra prioritat i amb aquest increment de les beques garantim donar continu茂tat i millorar el projecte d’esport escolar de Vila-real鈥, argumenta. Per la seua banda, la despesa en patrocinis i foment de l’esport compta d’inici amb una partida de 190.000 euros per a les ajudes als clubs i esportistes ol铆mpics, si b茅 la regidora avan莽a que aquesta quantitat es veur脿 incrementada amb els romanents.

En el cap铆tol d’inversions, Esports rebr脿 en 2017 una injecci贸 de 179.000 euros, destinada principalment a quatre projectes: la instal路laci贸 de graderies al pavell贸 Melilla (16.245 euros), el tap铆s per a la pr脿ctica de gimn脿stica r铆tmica (4.985 euros), la dotaci贸 de desfibril路ladors en totes les infraestructures esportives municipals (8.535 euros) i la segona fase de la Ciutat Esportiva Municipal, amb l’adequaci贸 de la pista d’atletisme d’entrenament. Per a aquest projecte, el pressupost reserva una partida de 150.000 euros, dels quals 70.000 euros correspondran a la Diputaci贸.

En l’脿rea de Salut, el 2017 ser脿, sobretot, l’any de la posada en funcionament del centre Aquasalut. Per a a莽貌, el departament est脿 treballant en la definici贸 del projecte juntament amb el departament de salut i l’hospital de la Plana, amb l’objectiu de convertir la infraestructura en un servei comarcal de refer猫ncia en l’脿mbit de la rehabilitaci贸. Amb aquest objectiu, el pressupost est脿 preparat per a fer front a les despeses de lloguer de la piscina i instal路lacions, per al qual, puntualitza G贸mez, 鈥渆ncara no s’ha facturat ni pagat res鈥.

鈥淟a piscina d鈥橝quasalut t茅 unes condicions id貌nies per a convertir-se en un centre de rehabilitaci贸 de car脿cter comarcal, per la qual cosa anem a comptar amb l’ajuda de la Generalitat, a qui tamb茅 anem a demanar que s’implique m茅s amb Vila-real i ens ajude al manteniment del Centre de Tecnificaci贸 Esportiva鈥, agrega l’edil. 鈥淓s tracta, en definitiva, d’uns pressupostos ajustats i equilibrats que reflecteixen l’aposta d’aquest equip de govern per l’esport i la salut com a eixos de la qualitat de vida i d鈥檕portunitats, dins de nostra marca Ciutat de la Salut i l’Esport鈥, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.