fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real demanar脿 formalment al Govern la revisi贸 cadastral per a rebaixar i ajustar els valors a la realitat actual

Vila-real demanar脿 formalment al Govern la revisi贸 cadastral per a rebaixar i ajustar els valors a la realitat actual

L’Ajuntament de Vila-real demanar脿 formalment al Govern central la revisi贸 cadastral, amb l’objectiu d’ajustar els valors a la realitat actual del mercat, per sota dels valors de l’煤ltima pon猫ncia, que data de 2006

L’alcalde de Vila-real, Jos茅 Benlloch, que va convocar ahir una Junta de Portaveus amb tots els partits amb representaci贸 en el consistori per a abordar el tema, ha informat de la unanimitat per part de tots els presents a l’hora de demanar al Ministeri d’Hisenda i Funci贸 P煤blica l’actualitzaci贸 dels valors, despr茅s de mantenir una reuni贸 amb la Direcci贸 General del Cadastre fa aproximadament un mes.

“L’antiga valoraci贸, que es va fer durant el mandat del PP, 茅s brutal i afecta als impostos que han pagat els ve茂ns durant anys”, explica Benlloch. “En aquell moment, van ser molts els ciutadans que van presentar al路legacions, amb les quals el PP va ser insensible i prepotent, ja que l’habitatge 茅s un dret fonamental amb el qual alguns pretenien especular”, assenyala. Per aquest motiu, el primer edil recorda que “malgrat la crisi, que ha rebaixat el preu dels terrenys i habitatges, els valors cadastrals segueixen sent molt superiors al valor d’aquestes propietats”, indica, “per a莽貌, sol路licitarem un estudi complet de tot el mercat immobiliari per a comparar”.

Tal com assenyala el primer edil, “el Cadastre reconeix que hi ha habitatges i terrenys que podrien estar un 20% per sobre del preu de mercat i proposa evitar la revisi贸 de la pon猫ncia general, a canvi de rebaixar un 10% els valors el pr貌xim any i un altre 10% m茅s en 2019”. No obstant aix貌, ni el primer edil ni la resta de grups municipals estan d’acord amb aquesta proposta i s’ha decidit sol路licitar la pon猫ncia general.

“Han passat 10 anys des de l’煤ltima vegada que es va revisar i sabem que es pot aconseguir m茅s del que se’ns proposa, per la qual cosa la nostra intenci贸 茅s que es rebaixe de manera definitiva”, assevera Benlloch. No obstant aix貌, aclareix que perqu猫 aquesta rebaixa en els valors cadastrals es produ茂sca, ha de passar temps. “El Ministeri necessita una partida econ貌mica espec铆fica per a fer un estudi previ finan莽ada al 50% pel Govern i l’Ajuntament hauria de refor莽ar l’estructura municipal perqu猫 els ve茂ns puguen venir a assessorar-se, amb horaris m茅s amplis, que podria suposar l’aportaci贸 del voltant d’uns 120.000 euros”, explica. Aix铆, “per molt r脿pid que es facen aquestes gestions, la revisi贸 podria ser efectiva al voltant de meitat o finals del 2019”, afirma.

I aclareix: “La revisi贸 afectar脿 els impostos derivats de la compra, venda o her猫ncia de b茅ns, per貌 no a l’Impost de B茅ns Immobles (IBI), que es quedar脿 com est脿 estipulat a partir d’enguany, per a no inc贸rrer en cap error que ens porte a incomplir la llei d’estabilitat pressupost脿ria de Rajoy”. “Mentre el PP va aprofitar cada any de la seua legislatura per a pujar l’IBI un 20%, nosaltres ho congelem i rebaixem, fins que en 2016, i fruit de l’her猫ncia rebuda, ens vam veure obligats a prendre una decisi贸 per a fer viable el model de ciutat, en el qual cada sent猫ncia urban铆stica del PP i cada vegada que pugen el preu del tractament de les brosses, ens afecten, no podem ser tan irresponsables com per a permetre’ns jugar amb l’estabilitat de la ciutat”, indica.

I recorda que “malgrat tots els empastres que trobem en arribar al govern local, hem pogut sanejar els comptes, reduir el deute, obrir nous espais i instal路lacions per als ve茂ns, rebaixar l’atur del 27 al 17% i dels set impostos que es paguen en la ciutat, cinc s’han rebaixat (les plusv脿lues, el ICIO, l’IAE, l’impost de vehicles i el de les terrasses i mercats) i dos s’han congelat: el de l’IBI, que quedar脿 al nivell del 2011 i la taxa per a practicar esport”, conclou Benlloch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.