fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real destina 1,5 milions de romanents per “avançar” en persones i oportunitats i reserva 1 milió per a projectes de futur

Vila-real destina 1,5 milions de romanents per “avançar” en persones i oportunitats i reserva 1 milió per a projectes de futur

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real incorporarà demà els romanents de l’any 2016 al pressupost vigent, amb 1,5 milions d’euros a distribuir entre les diferents àrees municipals.

La regidora d’Hisenda, Sabina Escrig, ha explicat este matí els detalls de les modificacions de crèdits que permetran incorporar els 2.975.945 euros de romanents de tresoreria fruit “de l’estalvi i la gestió responsable” de l’equip de govern municipal.
D’esta quantitat, la major part (1,5 milions) es destinarà “a fer que Vila-real seguisca avançant”. Per a açò, està previst suplementar diferents partides municipals centrades en “les persones” i “en obrir oportunitats”. Les àrees de medi ambient, esports, sanitat, educació, vies públiques, parcs o proximitat són alguns dels departaments que es reforçaran de cara a la segona meitat de l’exercici, a més de l’àrea d’ocupació, amb inversions com la destinada a implantar el Pla de Garantia Juvenil promogut per la Generalitat per a facilitar l’ocupabilitat dels joves.

“A més d’este reforç en polítiques per les persones i les oportunitats, amb responsabilitat i previsió de futur, incrementarem la partida de no classificats fins a arribar a un milió d’euros, per a poder fer front a projectes de futur fruit de la col·laboració i l’aliança amb la societat civil, que encara estan en gestió”, explica Escrig. “No podem destinar directament partides econòmiques a estos projectes perquè encara no estan tancats, però som previsors i responsables i guardem els diners ara per poder portar-los endavant quan siga possible”, agrega. En esta situació es troben projectes com el pàrquing de camions de l’associació de transportistes, el futur centre d’inserció social de la Fundació Manantial, el nou alberg de Càritas, l’adquisició de l’Hostal del Rei o un programa d’habitatge social.

Una altra part dels romanents, els 786.845 euros procedents de superàvit, haurà de destinar-se al deute amb els bancs. “Podríem tenir més diners per a destinar-lo a polítiques que facen que Vila-real avance, però el PP i els seus acompanyants de la dreta, Ciutadans, ens impedeixen de nou utilitzar el superàvit per a millorar la vida de les persones i generar oportunitats. El PP i Ciutadans ens obliguen a pagar als bancs abans que a les persones”, denuncia la regidora d’Hisenda.

“L’equip de govern de Vila-real hem treballat sempre de manera responsable i coherent, fent front a l’herència lapidària de la gestió del Partit Popular, amb un endeutament del 74% en 2011 que hem aconseguit reduir al 46,94% actual, nou milions d’euros en els calaixos que vam pagar en assumir el govern local o els 16 milions que hem hagut de pagar de sentències, convenis i empastres del PP”, recorda Escrig. A esta “herència” se suma el préstec de 20 milions d’euros subscrit pel Partit Popular “amb dos anys de carència, per la qual cosa no van pagar ni un cèntim, i unes clàusules que no ens permeten amortitzar el crèdit”. De moment, s’han abonat 7,5 milions d’amortització i altres 4,5 milions d’euros d’interessos. “I encara ens queda per pagar més de 12 milions d’euros, a més dels interessos corresponents, per la irresponsabilitat i els capritxos del PP”, agrega.

“Enfront de totes estes dificultats, l’equip de govern de Vial-real seguirem treballant perquè Vila-real avance. En esta línia aprovem demà una modificació de crèdit, perquè Vila-real seguisca mirant al futur amb oportunitats i uns serveis de qualitat per a les persones”, conclou Escrig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.