fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real edita el calendari del contribuent de 2017

Vila-real edita el calendari del contribuent de 2017

L’Ajuntament torna a establir l’abonament de l’Impost de Béns Immobles al 20 de juliol per a les persones que ho tinguen domiciliat per al present exercici.

L’Ajuntament de Vila-real ha editat el calendari del contribuent per al present exercici. Una eina que estableix les normes i períodes de recaptació de tributs i que, com cada any, es posa a la disposició dels ciutadans perquè estiguen informats dels terminis de pagament i que compten enguany amb una modificació per a facilitar l’abonament de l’Impost de Béns Immobles (IBI), que es torna a establir el 20 de juliol per aquells veïns que ho tinguen domiciliat.

El calendari conté informació diversa, com els períodes de pagament voluntari d’exaccions com les parades del Mercat Municipal, l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, la taxa per guals, l’IBI de naturalesa urbana i rústica i el de Característiques Especials, així com l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE).

El portaveu de l’equip de govern, Javier Serralvo, ha explicat que “com cada any, es torna a informar a la ciutadania de tot el procés perquè sàpia quan s’abona cada tribut, encara que es mantenen pràcticament totes les dates com sempre, a excepció del pagament de l’IBI, que es torna a establir el 20 de juliol per als que ho tenen domiciliat en el banc”. Una mesura que es pren “atenent les peticions i suggeriments dels veïns, ja que en 2016 es va avançar el pagament bancari i moltes persones no ho tenien present, per la qual cosa considerem que aquesta data és la més idònia, especialment per als vila-realencs que treballen, que ja poden haver cobrat la paga extra”.

D’aquesta manera, s’estableix que el període de pagament voluntari -mitjançant rebut- del primer trimestre del Mercat Municipal serà de l’1 de febrer al 31 de març; el segon trimestre del 2 de maig al 30 de juny; el tercer, del 28 de juliol al 28 de setembre, i el quart del 2 d’octubre al 4 de desembre. Del 16 de març al 31 de maig es cobraran l’impost de vehicles i els guals i de l’1 de juny al 15 de setembre es podran abonar l’IBI d’urbana, rústica i de característiques especials. L’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) es pagarà del 15 de setembre al 15 de novembre.

Cal recordar que l’Ajuntament ofereix bonificacions fiscals i la possibilitat d’ajornar o fraccionar el pagament de l’IBI i d’altres impostos. Als contribuents que hagen sol·licitat el fraccionament abans del 31 de març se’ls aplicarà el pagament en tres terceres parts l’1 de juny, l’1 d’agost i el 2 d’octubre, tot i que hauran de domiciliar-ho.

D’altra banda, per a aquells veïns que ja tenen domiciliat el cobrament en el banc, el termini de pagament serà el següent: el primer trimestre del Mercat Municipal, el 2 de febrer; el segon trimestre, el 4 de maig; el tercer trimestre, l’1 d’agost, i el quart trimestre, el 10 d’octubre. Així mateix, l’impost de vehicles i el de guals es cobrarà el 20 de març, mentre l’IBI en les tres modalitats serà el 20 de juliol. Finalment, els rebuts domiciliats de l’IAE es cobraran el 20 de setembre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.