fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vilafamés analitza amb la Generalitat la situació de la mineria al terme municipal

Vilafamés analitza amb la Generalitat la situació de la mineria al terme municipal

Una explotació ubicada al municipi no compta amb llicència d’extracció.

L’alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez, el regidor d’Urbanisme, Sergi Trilles, i el tècnic municipal d’administració general han mantingut una trobada amb la directora general d’indústria i energia de la Generalitat Valenciana, Júlia Company, i el subdirector encarregat de l’àrea de mineria. La reunió es va produir dijous passat a les dependències de la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre a València.

A la reunió, des de Vilafamés, s’han plantejat diversos aspectes que preocupen a l’equip de Govern. Entre ells figura una explotació minera que està actuant sense llicència municipal. Segons ha relatat el regidor d’Urbanisme i, al seu torn, president del Consell de la mineria Municipal, Sergi Trilles “en els últims mesos han aparegut diverses esquerdes en camins pròxims a aquesta explotació”. L’Ajuntament té pendent una resolució contra l’empresa gestora de la mina al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

El mateix alcalde, Abel Ibáñez, considera que la reunió ha estat positiva. En la mateixa des del municipi s’ha demanat un major control sobre l’explotació amb la finalitat que s’adapte al projecte d’extracció existent.

La convocatòria ha estat satisfactòria per a ambdues parts. En la trobada s’ha acordat mantenir reunions amb diferents departaments de conselleries, en les àrees d’urbanisme i medi ambient, per fer un seguiment de les mines en el terme municipal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.