fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vilafam茅s analitza amb la Generalitat la situaci贸 de la mineria al terme municipal

Vilafam茅s analitza amb la Generalitat la situaci贸 de la mineria al terme municipal

Una explotaci贸 ubicada al municipi no compta amb llic猫ncia d’extracci贸.

L’alcalde de Vilafam茅s, Abel Ib谩帽ez, el regidor d’Urbanisme, Sergi Trilles, i el t猫cnic municipal d’administraci贸 general han mantingut una trobada amb la directora general d’ind煤stria i energia de la Generalitat Valenciana, J煤lia Company, i el subdirector encarregat de l’脿rea de mineria. La reuni贸 es va produir dijous passat a les depend猫ncies de la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre a Val猫ncia.

A la reuni贸, des de Vilafam茅s, s’han plantejat diversos aspectes que preocupen a l’equip de Govern. Entre ells figura una explotaci贸 minera que est脿 actuant sense llic猫ncia municipal. Segons ha relatat el regidor d’Urbanisme i, al seu torn, president del Consell de la mineria Municipal, Sergi Trilles “en els 煤ltims mesos han aparegut diverses esquerdes en camins pr貌xims a aquesta explotaci贸”. L’Ajuntament t茅 pendent una resoluci贸 contra l’empresa gestora de la mina al Tribunal Superior de Just铆cia de la Comunitat Valenciana.

El mateix alcalde, Abel Ib谩帽ez, considera que la reuni贸 ha estat positiva. En la mateixa des del municipi s’ha demanat un major control sobre l’explotaci贸 amb la finalitat que s’adapte al projecte d’extracci贸 existent.

La convocat貌ria ha estat satisfact貌ria per a ambdues parts. En la trobada s’ha acordat mantenir reunions amb diferents departaments de conselleries, en les 脿rees d’urbanisme i medi ambient, per fer un seguiment de les mines en el terme municipal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.