Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Creiem que l’economia digital és una oportunitat de futur” – Entrevista a Natxo Bellido, candidat a l’alcaldia d’Alacant per Compromís

“Creiem que l’economia digital és una oportunitat de futur” – Entrevista a Natxo Bellido, candidat a l’alcaldia d’Alacant per Compromís

Natxo Bellido ha sigut regidor a l’Ajuntament d’Alacant, Ara es presenta com a candidat a l’alcaldia per Compromís.

Diari Millars: Com valora la seua gestió durant la passada legislatura?
Natxo Bellido: Amb nosaltres varen eixir bons projectes per a esta ciutat, que malauradament una volta abandonarem el govern i després amb el govern del PP que va entrar es van quedar paralitzats el pla de ciutat, el pla d’inclusió social, projectes també relacionats amb l’economia digital, en situar la igualtat de gènere com un valor fonamental també amb les polítiques municipals i a part d’eixos projectes que no es van iniciar i que han de veure amb una ciutat amb planificació i amb estratègia, malauradament en el moment en què Compromís va eixir del govern es van quedar paralitzats i caldrà recuperar-los.

DM: Quin creu que és el principal problema dels ciutadans de la ciutat?
NB: Si li preguntes a qualsevol alacantí o alacantina et dirà que la neteja. Som la segona ciutat més bruta d’Espanya, segons els alacantins i alacantines i eixe és el primer problema que qualsevol ciutadà et dirà. El tema de la Seguretat Social, ja que som una ciutat amb un model molt realitzat, amb una bretxa de la desigualtat que és molt profunda i després, el no tindre un projecte de futur per a la ciutat.

DM: Anem per parts. Ha parlat de la neteja, com es pot solucionar el problema de la neteja a Alacant?
NB: Primer, millorar la seua inspecció, augmentar el nombre d’inspectors municipals, canviar eixe plec de condicions que és una estafa i que vam heretar de l’època en què governava el Partit Popular i esperem que el contracte caduque en dos anys i a partir d’ací puguem canviar les regles del joc, millorar també la cultura cívica perquè si no entenem que hem de respectar més la nostra ciutat, que hem d’estimar-la més, i que hem de fer complir les ordenances municipals, serà complicat avançar, i evidentment amb sancions a aquells locals, persones que no estiguen fent les coses bé i no estiguen complint les ordenances.

DM: I quines propostes té per a solucionar la desigualtat social?
NB: Seguint augmentant les ajudes a donar solució a l’emergència social, aprofitar tot allò que avui en dia suposa la renda valenciana d’inclusió, que en esta ciutat hi ha un col·lapse de 1500 persones que encara no estan rebent eixes ajudes, quan en altres ciutats no tenen el problema que hi ha a Alacant, perquè el govern municipal del PP està tornant parts dels diners que s’ha destinat a contractar a personal, una borsa d’ajudes directes per al pagament de l’IBI d’1.000.000 d’euros per les famílies amb problemes de vulnerabilitat i després tindre un pla d’inclusió social que vam iniciar però que es va quedar en un calaix en el moment en què Compromís va deixar d’estar al govern.

DM: Quina és la proposta de Compromís per a fomentar l’ocupació a Alacant?
NB: Creiem que l’economia digital és una oportunitat de futur, és una oportunitat per a que eixa gent no haja d’emigrar o haja de triar una ocupació precària, creiem que al final el tema de tindre un moneder econòmic plural, un moneder econòmic en el qual ens preocupem també per trobar la formació per aquelles persones que s’han quedat pel camí i que tenen problemes d’ocupabilitat perquè la seua formació no els serveix en estos moments per a incorporar-se al mercat laboral, apostar pel comerç tradicional, el comerç de ciutat per a reactivar la via en el centre i en els barris de la ciutat i com a factor de generació de treball, l’economia verda, l’economia circular i també l’economia de la cura en una societat cada volta més envellida. A banda, evidentment d’un turisme, que hem d’enfortir, lluitar contra la estacionalització, per a generar un treball en millors condicions del que està generant avui en dia.

DM: Hi ha alguna zona de la ciutat que necessite una especial atenció o inversió?
NB: Sí, malauradament són vàries, especialment els barris de la zona nord de la ciutat, i també altres barris de la ciutat que estan començant a revelar uns indicadors socials molt preocupants, com poden ser el barri Miguel Hernández o les Carolines.

DM: Quina diria que és la proposta principal amb la qual concorre a estes eleccions?
NB: Tindre un molt bo pla de la ciutat sense estabilitat, sense un bon govern, que pense i estiga alineat amb els problemes de la ciutat, que siga capaç de liderar la ciutat d’Alacant és complicat que puga funcionar amb la resta de problemes.

DM: Llavors, si un cop passades les eleccions no aconsegueixen majoria absoluta, pactarà?
NB: Sí, òbviament. Nosaltres no volem que la ciutat d’Alacant estiga desconnectada pel govern del canvi, del govern del Botànic, i per tant, nosaltres a diferència d’altres partits com el Partit Socialista que no s’atreveix a dir si pactarà amb Compromís o pactarà amb Ciutadans, nosaltres ho tenim clar. Volem reproduir que l’acord del progrés es farà amb unes altres administracions, amb uns altres ajuntaments i que governarà la Generalitat Valenciana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.