Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“L’equilibri entre impostos i serveis és la nostra proposta principal” – Entrevista a Héctor Folgado, candidat del PP a l’alcaldia de Vila-real

“L’equilibri entre impostos i serveis és la nostra proposta principal” – Entrevista a Héctor Folgado, candidat del PP a l’alcaldia de Vila-real

Héctor Folgado ha sigut el cap de l’oposició a l’Ajuntament de Vila-real durant la passada legislatura. Ara es presenta com a candidat a l’alcaldia de la ciutat.

Diari Millars: Com valora la gestió de l’equip de govern durant la passada legislatura?
Héctor Folgado: Crec que compartim la valoració que fan els veïns de Vila-real. Hem tingut 8 anys un equip de govern, que ara es demostra esgotat, i que ha fet que tinguem una ciutat on pugen els impostos al màxim històric; una ciutat en la qual es perden oportunitats; una ciutat en la qual Vila-real està més bruta i abandonada que mai, on tenim greus problemes de manteniment, on deixem escapar oportunitats com l’Estació Intermodal o com ajudes europees o de l’Ivace; una ciutat en la qual no ha vingut cap inversió en matèria educativa, més que un ascensor en quatre anys; una ciutat inclús en la que ens han retallat serveis com un centre de salut amb l’ambulatori de Torrehermosa desahuciant a 3.000 pacients. Per tant, és un balanç negatiu de paràlisi, com deia, de projecte esgotat.

DM: Quin és el principal problema dels veïns i veïnes de Vila-real?
HF: S’ha generat un desequilibri entre els impostos que paguem i els serveis que rebem a Vila-real. Com deia, l’actual alcalde, el socialista Benlloch, està recaptant 2.000.000 d’euros de contribució més cada any del que recaptava el Partit Popular durant els seus anys de govern. I per contra, veiem que els serveis que s’ofereixen als veïns cada vegada són pitjors, no tan sols en retallades sanitàries i educatives com hem plantejat, sinó també en pagaments a les associacions, que hi ha algunes entitats socials de Vila-real que porten esperant 4 anys que els paguen les ajudes.
El problema que la ciutat estiga bruta és un problema de no haver tret nous contractes de neteja i de recollida de fems, el que ha fet que hi haja zones de Vila-real en les que no es repasse la recollida cada dia, i per tant tenim una ciutat, com diem, a on paguem més impostos que mai i tenim pitjors serveis.

DM: I com es pot solucionar?
HF: Nosaltres creiem que la primera decisió que ha de prendre l’equip de govern, i així ho hem anunciat, és la de sol·licitar al govern d’Espanya una revisió dels valors catastrals. Els valor catastrals són el valor de la nostra propietat, de la nostra casa, en funció de la qual paguem molts dels impostos que paguem els ciutadans, entre ells també la contribució. Eixa revisió dels valors catastrals s’haguera hagut de fer a la baixa el gener de 2016, i això ens haguera permés a tots pagar menys impostos. Per tant, nosaltres demanarem eixa revisió a la baixa dels valors catastrals i al mateix temps anirem impulsant eixes millores, com nous contractes de neteja viària i recollida de fems, o un pla de millora dels camins rurals, un pla també d’actuació urgent, sobre el nostre paratge el Termet, que es troba en una situació preocupant i després una postura molt reivindicativa; no podem acceptar que la Generalitat, el Botànic de Socialistes i Compromís, vinga a Vila-real només que a retallar. I per tant, serem molt contundents a l’hora d’exigir que es milloren els serveis, com déiem abans el centre de salut, o també les dotacions educatives que reclamen i necessiten els nostres veïns.

DM: Un altre problema és l’ocupació. Què proposa vosté com a candidat a l’alcaldia de Vila-real per a fomentar l’ocupació en la ciutat?
HF: Jo crec que nosaltres, els ajuntaments, tenim molt a dir, i evidentment la nostra tasca és crear l’escenari adequat perquè a Vila-real vinguen empreses i que les que estan puguen créixer. Tenim, per tant, diferents maneres de fer-ho. La primera és que hem de tindre polígons industrials preparats per a albergar noves empreses i que a aquelles zones on hi ha empreses ja implantades tinguen la capacitat de créixer, fer un nou pla general d’ordenació urbana, impulsar els nostres polígons industrials serà una de les necessitats que porten 8 anys sense atendre i que cal atendre. També Vila-real té Porcelanosa, el que anomenàvem i tots coneixem com “Espai la Vila”, que és una zona de més de 800.000 m² que està aprovada per la Generalitat per a poder desenvolupar-se allà indústria, comerç i activitat econòmica a on havia d’anar l’estació intermodal, on desgraciadament no anirà perquè no s’ha lluitat com es deuria per part de l’equip de govern i nosaltres considerem que el que siga alcalde deu fomentar que allà s’implante nova indústria que es convertisca en motor de la nostra economia, de la creació de treball i també un motor social en la nostra ciutat.

DM: Hi ha alguna zona o barri que necessite una especial atenció o inversió en la ciutat?
HF: Crec que és una situació prou generalitzada. Al final, trobem que hi ha zones puntuals, trobem la Partida Madrigal, una zona de Vila-real que ha estat completament abandonada els últims anys, però dins del poble, dels diferents barris, la situació és aquella que déiem, que necessiten un manteniment en els jardins, un manteniment de la neteja als carrers, una inversió en infraestructures i per tant crec que és una cosa completa i generalitzada en tots els barris de Vila-real.

DM: Quina diria que és la seua proposta principal?
HF: L’equilibri entre impostos i serveis és la nostra proposta principal, el que es faça justícia amb els veïns.

Si hem hagut de pagar més i callar quan els valors catastrals estaven alts, i els veïns ho han fet a Vila-real i han hagut de pagar més contribució, és just que ara que els valors catastrals han baixat paguem menys, i al mateix temps també es pot generar equilibri; Vila-real lidera rànquing en tot Espanya en despesa publicitària i propaganda, som la sisena ciutat a Espanya que més gasta en netejar la imatge de l’alcalde en fotos i autobombo de l’alcalde, gastem més diners a Vila-real en netejar la imatge de l’alcalde que en netejar a tot el poble. Tan sols ens superen en eixe rànquing cinc municipis, capitals com Barcelona, Madrid, València, Bilbao, Pamplona, i per tant nosaltres el que volem és centrar l’atenció i centrar els recursos municipals en allò que preocupa realment als veïns; no podem dir-li als veïns que no estem atenent els seus problemes reals i al mateix temps tindre un alcalde que gasta 1 milió i mig d’euros en fotos i autobombo o 4.000.000 d’euros comprant palaus.

DM: Finalment, un cop passades les eleccions, pactarà?
HF: Nosaltres entenem que la situació electoral nacional farà que no hi haja majories absolutes i que tots hagem d’arribar a acords, i això és positiu i crec que serà enriquidor que ho puguem fer. Amb qui seran els nostres pactes? Doncs amb aquells que compartisquen les solucions per a Vila-real. Com els he explicat hui, coneixem molt bé quins són els problemes que té la nostra ciutat perquè els hem anat tractant amb els veïns durant estos últims anys. Per això, amb tots aqueix que compartixen que Vila-real ha de canviar, que Vila-real ha d’anar a millor, doncs nosaltres estarem disposats a parlar i pactar. Al final serà un pacte amb els veïns de Vila-real i per a l’interés de Vila-real.

Leave a Reply

Your email address will not be published.