fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

6 joves finalistes en les principals trobades de emprendedors: Reset Weekend. CEEI-IVACE i Premis Globalis

6 joves finalistes en les principals trobades de emprendedors: Reset Weekend. CEEI-IVACE i Premis Globalis

Sales: ” Acostem els recursos d’Europa a Castell贸 amb tal que les empreses de la nostra prov铆ncia els aprofiten al m脿xim”

Una selecci贸 d’emprenedors de Castell贸 ha participat aquesta setmana en un itinerari Formatiu organitzat per la Diputaci贸 de Castell贸 que els ha portat a Brussel路les durant tres dies a con猫ixer m茅s d’a prop quins s贸n les possibilitats de finan莽ament que la Comissi贸 Europea posa a la seua disposici贸. Es tracta dels sis emprenedors que han sigut premiats en l’煤ltima edici贸 dels principals premis que se celebren en la prov铆ncia de Castell贸: Reset Weekend, premis CEEI-IVACE i Premis Globalis, reconeixent als millors projectes empresarials i empreses de recent creaci贸.

Els emprenedors, acompanyats pel vicepresident provincial, Vicent Sales, han tingut l’oportunitat d’explorar l’abast i les eines m茅s interessants que la Uni贸 Europa atorga a xicotetes i mitges Empreses.

En unes intenses jornades en les quals han visitat la Comissi贸 Europea, l’accelerador de start ups Finnovaregio, l’oficina espanyola de Ci猫ncia i Tecnologia i la seu de Partenalia a Brussel路les, on Manuel Medigutia, assessor i gestor de projectes de l’Ag猫ncia executiva de les Xicotetes i Mitges Empreses els ha explicat detalladament com funciona l’instrument PIME, una via de finan莽ament per a empreses tradicionals o innovadores amb intenci贸 de cr茅ixer, desenvolupar-se i aconseguir la seua internacionalitzaci贸

En paraules de Vicent Sales, “trobades com a est serveixen per a aprofundir molt m茅s en les possibilitats de finan莽ament que les Pimes de Castell贸 tenen per a millorar la seua capacitat d’innovaci贸, recerca i internacionalitzaci贸. Acostem els recursos d’Europa a Castell贸 amb tal que les empreses de la nostra prov铆ncia els aprofiten al m脿xim, alguna cosa encara m茅s important en el cas d’exemples com aquests en els quals nous projectes empresarials comencen a donar els seus primers passos”. I 茅s que la Comissi贸 Europea destinar脿 en l’instrument PIME durant el per铆ode 2014-2020 m茅s de 2,8 mil milions d’euros, cercant el nou “Google” amb seu en el vell continent.

Les empreses que han pogut donar a con猫ixer el seu projecte davant de les institucions anteriorment esmentades i aprendre com funciona l’entramat de fons europeus s贸n Buyanity, Eatopy, Ultraprotek, Chaplanguages i Charteando.

L’Estrat猫gia Provincial beneficiar脿 a 700 emprenedors

La Diputaci贸 de Castell贸 est脿 dissenyant un complet programa d’activitats especialment dirigides als emprenedors de la prov铆ncia. Aix铆, considerant-los un p煤blic objectiu prioritari, ha dissenyat el Pla Provincial de Suport a la Consolidaci贸 d’Iniciatives Empresarials, pel qual ha desenvolupar脿 m茅s de 200 accions durant tot l’any i a trav茅s del que beneficiaran a m茅s de 700 persones.

Dins d’aquest pla, que forma part de l’Estrat猫gia Provincial per al Foment de l’Ocupaci贸, el Emprenement i la Promoci贸 Econ貌mica, es troben dos programes espec铆fics d’actuaci贸 (Programa de foment de l’esperit emprenedor i programa de suport a persones emprenedores) que ja van permetre en 2015 la realitzaci贸 d’activitats tan innovadores i fruct铆feres com el Programa d’Allotjament Empresarial, el de “Emprendre i Dirigir en Femen铆”, o el Programa d’Acompanyament a Emprenedors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.