fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Al voltant de 1.200 persones participaran en la Cavalcada dels Reis 2020 a Sagunt

Al voltant de 1.200 persones participaran en la Cavalcada dels Reis 2020 a Sagunt

Voluntaris, empreses, col·lectius i associacions col·laboraran en una jornada organitzada per la Regidoria de Joventut i Infància que transportarà el públic a un viatge pel món.

Amb l’arribada del Nadal, torna la tradicional Cavalcada dels Reis. El diumenge 5 de gener, la ciutat s’omplirà d’activitats per a celebrar l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags de l’Orient ja que prop de 1.200 persones, entre voluntaris, empreses, col·lectius i associacions, col·laboraran en una jornada que cada any organitza la Regidoria de Joventut i Infància per a tots els públics.

Dies abans del tradicional desembarcament, els Emissaris Reials estaran en les dos carreres Sant Silvestre que se celebraran el divendres 27 de desembre a Sagunt i el dilluns 30 de desembre al Port de Sagunt, totes dos a les 18.30 hores.

L’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar al port marítim serà, com és habitual, el diumenge 5 de gener. A partir de les 10.30 hores el moll estarà ple d’activitats infantils, com a matalassets inflables, tallers i música mentre s’espera l’arribada de Ses Majestats, que desembarcaran minuts més tard. A més, després de ser rebuts per tot el públic en el port i saludar les xiquetes i els xiquets que assistisquen, Melcior, Gaspar i Baltasar visitaran els barris d’Almardà i Baladre.

Serà a les 17 hores quan done començament la tradicional Cavalcada dels Reis el tema de la qual enguany són els viatges d’aventures al voltant del món. Primer recorreran el nucli del Port de Sagunt, amb un recorregut que canvia respecte de l’any passat ja que s’iniciarà en l’Albereda i recorrerà l’avinguda 9 d’Octubre fins al Triangle Umbral on Melcior, Gaspar i Baltasar seran rebuts amb una actuació teatral. A partir de les 19 hores, aproximadament, serà el torn de recórrer el nucli de Sagunt. La cavalcada iniciarà el seu recorregut al carrer Almenara fins a les portes del consistori per Camí Reial, i finalitzarà amb l’adoració dels reis en el pessebre vivent a càrrec de Passió per Sagunt en la plaça Major.

Perquè enguany ningú es quede sense gaudir de la cavalcada, des de la Regidoria de Joventut i Infància s’ha dut a terme la iniciativa Cavalcada Inclusiva, que permetrà que persones amb diversitat funcional tinguen un espai preferent tant en la desfilada de la cavalcada com per a gaudir des de fora l’esdeveniment.

La massiva participació protagonitza la Cavalcada Oberta

Per al regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, el resultat de la convocatòria de Cavalcada Oberta ha sigut un èxit ja que el número de participants supera els 1.200, per això ha agraït entitats, empreses i voluntariat la seua participació en este esdeveniment tan important per a la regidoria. A més, ha posat l’accent en la possibilitat enguany de donar un tracte preferent a les persones amb diversitat funcional en la cavalcada, “amb un espai preferent que tindran tant dins com fora de la cavalcada perquè tots puguem gaudir d’este acte”.

La Cavalcada Oberta és el resultat de la iniciativa duta a terme per la Regidoria de Joventut i Infància per a fer més partícip a la ciutadania en este esdeveniment. Per això en les dos cavalcades participaran un total de 12 entitats locals, entre falles, cases regionals, clubs esportius, etc. que sumaran prop de 500 persones; al voltant de 350 persones entre menors i famílies de les AMPAS dels col·legis Begoña, María Yocasta, Vilamar, Tierno Galván, Cronista Chabret i María Inmaculada; així com 160 voluntaris i voluntàries entre Corresponsals, DinaKids, etc.

A més, les actuacions que es podran gaudir durant les desfilades seran a càrrec d’unes 100 persones de les companyies La Fam, Xarxa Teatre, Airshow, Iknotiz, Décimo Arte, Batukada Green Gos, La Niña Cristal i Dolçainers.

Així mateix, l’alumna de l’IES Clot del Moro, Victoria Rivero, ha sigut la guanyadora del disseny del cartell de la cavalcada de l’alumnat del batxillerat Artístic que va participar en este certamen. L’alumne Llopis Alonso va quedar en segona posició.

D’altra banda, com a novetat enguany Ses Majestats els Reis Mags vestiran uns vestits exclusius confeccionats voluntàriament per Teresa Agudo que la modista va presentar a principis de desembre en el consistori de la ciutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.