Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Al voltant de 6.000 persones han visitat l’Alcora amb motiu de la celebració d’Al-Qüra Medieval 2017

Al voltant de 6.000 persones han visitat l’Alcora amb motiu de la celebració d’Al-Qüra Medieval 2017

Des de l’Ajuntament destaquen que “amb poc temps, s’ha aconseguit elaborar un complet i variat programa per a tots els públics”.

Al voltant de 6.000 persones van visitar l’Alcora el cap de setmana passat amb motiu de la celebració d’Al-Qüra Medieval 2017. Des de l’Ajuntament realitzen una valoració “molt positiva” de les jornades, tant per “l’elevada participació” com per la “bona organització i desenvolupament de les mateixes”.

Unes jornades que han suposat un impacte “molt positiu” en l’economia local, ja que els establiments alcorins- restaurants, bars, pubs…- “s’han omplert” este cap de setmana, com a conseqüència del gran nombre de visitants a la fira.

La regidora de Comerç i Mercats, Ana Huguet, destaca que “en poc temps, hem aconseguit elaborar una programació completa i variada, per a tots els públics”.

Veïns i visitants han pogut gaudir, sobretot en les jornades de dissabte i diumenge, d’una completa programació preparada per l’Ajuntament amb mercat artesanal de l’època, activitats infantils, teatre al carrer, música, ball i exhibicions, entre altres actes.

Huguet ha ressaltat i agraït la “gran implicació” de les penyes locals, la participació de les quals “va augmentant any rere any, aconseguint en esta edició una xifra rècord: 17 penyes participants”.

Així mateix, ha ressaltat la participació dels grups i associacions locals, els quals, durant les jornades, han posat de manifest la seua “gran professionalitat i saber fer”. Estos grups i associacions són: Tiranta Teatre, l’associació cultural l’Alcora Tambor, els Cavallers del Sant Grial, l’acadèmia de ball On! dance, Dolçainers i Tabaleters l’Alcalatén, l’associació de Bolilleras L’Alcorina, cervesa artesanal alcorina Montmirà, la delegació alcorina de l’Associació Espanyola Contra el Càncer AECC, la Coordinadora de la Foia de l’Alcalatén….

De la mateixa manera, ha posat en valor la participació d’altres grups com Mermicolión i El Ball de Sant Vito, així com d’un gran nombre de firers, que “han contribuït a donar vida al mercat medieval”. Un mercat que ha comptat amb prop de 90 parades.

D’altra banda, Huguet ha agraït la col·laboració de la Caixa Rural Sant Josep de l’Alcora, entitat que “una vegada més” ha demostrat la seua “implicació i compromís amb els esdeveniments culturals de l’Alcora”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.