fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora celebrarà el seu propi saló del manga

Almassora celebrarà el seu propi saló del manga

Sessions de ‘Laser combat’, presentacions literàries i concursos de disfresses centraran l’activitat del cap de setmana.

El cap de setmana del 19 i 20 de març, L’Espai Mercat acollirà la intensa agenda d’activitats del que serà el primer saló del manga i sobre la cultura japonesa d’Almassora. L’esdeveniment, que porta per nom Shuumatsu Kyoukai (cap de setmana entre amics, en japonés), està organitzat per l’associació Otaku Kyoukai en col·laboració amb la Regidoria de Joventut. A més de les activitats programades els joves, el saló també comptarà amb la participació de tendes i negocis relacionats amb el món del màniga a través de mostradors comercials.

Per a la jornada del dissabte, que donarà començament a les 10.00, l’associació juvenil ha programat diverses presentacions de literatura especialitzada i projeccions audiovisuals. A més els assistents podran gaudir d’una exhibició de ‘soft combat’, que recrearà tècniques de lluites i arts marcials històriques sense armes. El plat fort de la jornada serà el concurs de ‘cosplay’, en el qual els participants es caracteritzen com a personatges de còmic, dibuixos manga, cinema o videojocs.

Els organitzadors han reservat per al diumenge una de les activitats estrela d’aquesta fira, que serà el torneig de ‘laser combat’ organitzat per una empresa local. La inscripció és gratuïta i els participants podran jugar per equips de tres membres. Aqueix mateix dia tindran lloc un joc de karaoke, un concurs de coneixements sobre la cultura japonesa i el lliurament de premis als guanyadors.

L’edil de l’àrea de Joventut, Xavier Trenco, ha explicat que en aquesta primera edició, “pretenem avaluar l’acceptació que té aquest saló i la seua capacitat per a atraure visitants”. “És il·lusionant veure a joves amb ganes d’enriquir l’activitat cultural d’Almassora”, motiu pel qual “els facilitarem a les associacions l’organització d’esdeveniments, cursos o qualsevol altra activitat”, ha assegurat l’edil.

Trenco ha recordat que l’associació juvenil Otaku Kyoukai és una de les més actives del municipi. Els seus membres mostren especial predilecció per les caracteritzacions i les disfresses. El passat mes de novembre, en ocasió del dia de Tots Sants, van organitzar una festa de disfresses mexicana inspirada en aquesta festivitat. La entitat també va ser responsable del Carnestoltes venecià que va omplir Almassora de màscares el passat mes de febrer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.