fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora homenatja les persones majors en l’exposició ‘Memoriam ad Faciem’

Almassora homenatja les persones majors en l’exposició ‘Memoriam ad Faciem’

Els rostres de 24 usuaris de la residència de la tercera edat apareixen en este treball de la fotògrafa Trinidad García.

L’espai polivalent de la casa consistorial d’Almassora alberga des d’avui i fins al pròxim 18 de febrer l’exposició fotogràfica ‘Memoriam ad Faciem’, obra de la fotògrafa Trinidad García. Una selecció de les instantànies de l’artista il·lustra també cadascun dels mesos del calendari de 2018 editat per la Regidoria de Normalització Lingüística, organitzadora així mateix de la mostra.

“Les persones majors em transmeten molt, sempre he tingut una connexió molt especial amb elles” assegura García, qui es va plantejar este treball com “un homenatge a la meua mare”. Ella és una de les usuàries de la residència de la tercera edat d’Almassora que apareix en l’exposició, en la qual compartix protagonisme amb altres 23 ancianes i ancians del centre.

“Ara no es respecta tant com abans la gent gran i em semblava important donar-los la visibilitat i la importància que es mereixen i que tenen en el nostre dia a dia i en la nostra societat”, ha manifestat la fotògrafa. Per açò no va dubtar a transformar la perruqueria de la residència municipal en un estudi fotogràfic per a materialitzar el seu projecte.

“Este és un treball molt especial, que desperta moltes emocions” ha reconegut l’edil de Normalització Lingüística, Diana Belliure. Durant l’acte d’inauguració, al qual han assistit algun dels models, els seus familiars i la directora de la residència, Eugenia Gómez, l’edil ha recordat que les imatges estan acompanyades de frases que conviden a “reflexionar sobre el pas del temps i tot el que guanyem i perdem amb els anys”.

Per al tècnic de tècnic d’animació del centre de persones majors, Salva Sánchez, “les persones majors també tenen necessitat d’expressar-se i de mostrar amb tota la dignitat qui som malgrat la pèrdua d’habilitats físiques”. Sánchez ha sigut el responsable de posar música a l’acte amb una peça improvisada sobre el títol de l’exposició, ‘Memoriam ad Faciem’.

En el plànol tècnic, cal destacar que les 24 imatges que formen esta mostra han sigut impreses en paper de cotó, el suport “que millor permet reflectir les textures de la pell”, com explica l’autora. Cada instantània “costa de revelar entre una i dues hores” però “és un treball que hem fet amb molt afecte”, explica Trinidad García.

Leave a Reply

Your email address will not be published.