fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora honrar脿 a Sant Antoni amb la benedicci贸 de 2.500 mones

Almassora honrar脿 a Sant Antoni amb la benedicci贸 de 2.500 mones

La 鈥渕atx脿鈥 i el 鈥減orrat鈥 concentren els actes del dissabte 16.

La Comissi贸 de Festes Carrer Sant Antoni d’Almassora esgota els dies per a la celebraci贸 de la festivitat en honor al patr贸 dels animals, que tindr脿 lloc el dissabte 16. El centre hist貌ric tornar脿 a rendir-se a la tradici贸 de la benedicci贸 de mones i dol莽os al migdia i a les desfilades amb animals a la vesprada. L’epicentre de la festa se situar脿, un any m茅s, en el carrer que porta el nom del sant.

L’Ajuntament d’Almassora col路laborar脿 amb la comissi贸, amb els clavaris Javier Moll脿 i Roc铆o Arquimbau al capdavant, en l’organitzaci贸 dels actes de la jornada. Aix铆, el consistori finan莽ar脿 les 2.500 mones que s’elaboraran per a la benedicci贸 en l’esgl茅sia de la Nativitat a les 13.00 hores i tamb茅 el 鈥減orrat鈥 popular amb el qual el municipi celebra la 鈥渕atx脿鈥 en la pla莽a Santa Teresa, segons ha indicat la regidora de Festes, Isladis Falc贸.

L’associaci贸 local Cavalls d’Almassora ser脿 tamb茅 protagonista d’una jornada que comen莽ar脿 amb la concentraci贸 de les cavallerisses al voltant de la Vila, concretament en la pla莽a Santa Teresa, per a dirigir-se fins a l’ermita de Santa Quit猫ria, on celebraran el tradicional esmorzar abans de tornar al centre hist貌ric al migdia.

A la vesprada desfilar脿 la cavallerissa a partir de les 18.45 hores. Eixir脿 des de la pla莽a Santa Teresa i recorrer脿 el seg眉ent itinerari: Col贸n, pla莽a Doctor Fleming, carrer Sant Marc, Santa Creu, Trinitat, pla莽a Santa Isabel, carrer San Enrique, Sant Llu铆s, avinguda Jos茅 Ortiz, carrer San Felipe, carrer Pur铆ssima i carrer l’Estret per a concloure en la pla莽a Santa Teresa.

Per la seua banda, la desfilada vespertina per a ve茂ns amb mascotes partir脿 des del carrer Sant Antoni despr茅s de la missa a l’esgl茅sia de la Nativitat prevista a les 19.00 hores. Continuar脿 per San Joaqu铆n i la pla莽a de l’Esgl茅sia. En aquest punt, al costat del temple, tindr脿 lloc la benedicci贸 dels animals i el repartiment de les cintes commemoratives. Els assistents continuaran la cercavila per Mare de D茅u de la Llum, Sant Vicent, Sant Marc, Santa Creu, Trinitat i, de nou, Sant Antoni per a finalitzar en la pla莽a Santa Teresa.

La festa arribar脿 a la seua fi amb l’encesa de la foguera en aquest enclavament i el ritual del rodeig a la mateixa a lloms de cavalls o en carros. En aquest sentit, el foc i la pres猫ncia d’animals de tot tipus ha obligat a l’Ajuntament d’Almassora a redoblar esfor莽os en mat猫ria de seguretat. El dispositiu de la jornada posar脿 l’accent principalment a evitar incidents amb els animals perqu猫 la festa transc贸rrega amb total normalitat.

L’edil de Festes ha agra茂t per endavant la col路laboraci贸 de l’associaci贸 Cavalls d’Almassora, l’Associaci贸 Cultural El Torrell贸, Tambors de Passi贸, el Grup Scout Tramuntana, la cooperativa agr铆cola San Jos茅 i CaixAlmassora 鈥減el seu esfor莽 per mantenir viva la tradici贸鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.