fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora obri el curs gratuït d’horticultura ecològica als adjudicataris dels horts urbans

Almassora obri el curs gratuït d’horticultura ecològica als adjudicataris dels horts urbans

Rerserva 10 places per als usuaris de les parcel·les i altres 10 per a públic en general.

El departament de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Almassora ha obert el curs d’iniciació a l’horticultura ecològica als 10 nous usuaris de les parcel·les situades en la partida Vila-roja, que tenen reservada una plaça en el taller. Les altres 10 vacants quedaran lliures per a la resta del públic en general interessat a assistir. L’única condició per a participar és estar empadronat a Almassora.

El curs d’iniciació té una durada de 20 hores i inclou classes teòriques i pràctiques. Es desenvoluparà del 6 d’abril al 7 de maig de forma totalment gratuïta. Les classes teòriques tindràn lloc en l’aula de formació de l’Ajuntament d’Almassora els dimecres de 19.00 a 21.00 hores, mentre que les classes pràctiques es duran a terme els dissabtes de 10 a 12 hores en les parcel·les dels horts urbans.

Salvador Piñón serà l’encarregat de guiar als alumnes des de la seua experiència com a agricultor. Per a participar en aquests tallers és necessari inscriure’s, un procés que pot gestionar-se de forma presencial en el SIAC o en línia, en la pestanya “Inscripcions activitats” de la pàgina web municipal www.almassora.es. En cas de registrar més de 10 sol·licituds per a ocupar les places per a públic en general, el consistori realitzarà un sorteig entre els interessats.

Des del departament de Sostenibilitat recorden que el curs va dirigit “tant a adjudicataris de les parcel·les de l’hort municipal ecològic com al públic en general, entre el qual incloem a veïns que conreen per a casa com a agricultors que es dediquen a açò comercialment o a qualsevol persona que manca d’experiència i vol iniciar-se en el món de l’agricultura”. Al mateix temps ha agraït la col·laboració de l’empresa local Jabones Beltrán.

El registre de les preinscripcions ja ha començat, coincidint amb el lliurament de les claus de les parcel·les als 10 nous adjudicataris després d’un sorteig a causa de l’interès despertat entre els veïns. De fet, l’Ajuntament d’Almassora va rebre 24 sol·licituds per a gestionar una d’aquestes parcel·les durant el període habilitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.