Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora presenta les I Jornades del caragol com a al·licient turístic

Almassora presenta les I Jornades del caragol com a al·licient turístic

Se celebraran entre els dies 2 i 25 de juny en bars i restaurants amb menú lliure

El regidor de Comerç, Santiago Agustí, i el president de l’associació de professionals i comerciants Aproca, Javier Navarro, han presentat aquest migdia les I Jornades del caragol i el xanet que se celebraran a Almassora entre el 2 i el 25 de juny. Aquesta nova iniciativa sorgeix com a al·licient per a atraure turistes a la localitat al començament de l’estiu aprofitant el reclam de la cuina local.

Els restaurants interessats a participar en aquest nou cicle gastronòmic poden inscriure’s des del dimarts i fins al pròxim 5 de maig en el Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC), en el departament de Comerç o bé dirigir-se a Aproca. La inscripció és gratuïta prèvia acceptació de les bases redactades per a l’ocasió, que la plataforma de comerciants distribuirà entre els negocis d’Almassora.

Tal com ha indicat el regidor de l’àrea, “l’oferta gastronòmica pròpia ens permet situar-nos ja al nivell d’altres localitats que utilitzen la seua cuina com a motor turístic en l’àmbit provincial i és ací on hem de treballar amb iniciatives com la Ruta de la Tapa i el Vi, les Jornades de l’arròs i la taronja o aquestes noves dedicades al caragol com a producte estrella”.

Per la seua banda, Navarro ha apel·lat a l’àlies popular dels veïns d’Almassora “per a impulsar aquestes jornades en les quals podran participar restaurants amb menús concrets basats en el caragol o també bars i cafeteries a través de les seues tapes”. L’elaboració dels plats serà totalment lliure, així com la confecció dels menús específics i el preu d’aquests.

La voluntat de l’organització passa consolidar aquesta iniciativa en el futur, igual que ha succeït amb la Ruta de la Tapa, i convertir-la així en un atractiu per al visitant d’altres municipis que opta per desplaçar-se fins a Almassora per a degustar la seua gastronomia. “És un treball llarg i dur que compleix les nostres dues pretensions: l’oferta d’oci per als nostres veïns i el reclam per al visitant”, en paraules d’Agustí.

Leave a Reply

Your email address will not be published.