fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora reivindicar脿 el potencial de la ind煤stria local en Cevisama

Almassora reivindicar脿 el potencial de la ind煤stria local en Cevisama

El repunt de llic猫ncies en 2017 motiva la participaci贸 en la fira mundial.

L’Ajuntament d’Almassora reivindicar脿 el potencial de la ind煤stria taulellera en la pr貌xima fira de Cevisama, que se celebrar脿 a Val猫ncia del 5 al 9 de febrer. Aix铆 ho ha anunciat l’alcaldessa, Merche Gal铆, que ha incidit en el repunt de l’economia local i el descens de l’atur com un dels reptes de l’any que comen莽a. “La cer脿mica ser脿 el motor d’esta recuperaci贸”, ha defensat.

Gal铆 i el regidor d’Ind煤stria, Roger Beltr谩n, encap莽alaran la delegaci贸 municipal que es despla莽ar脿 fins a la mostra per a exposar la qualitat de la cer脿mica local, amb signatures de reconegut prestigi internacional. De fet, Beltr谩n ha comen莽at els preparatius per a traslladar a Val猫ncia el material representatiu del sector, tant de la mateixa ind煤stria com de sectors auxiliars.

“Els 145 pa茂sos presents en la mostra suposen un aparador mundial per a la cer脿mica que es produeix a Almassora i que fins a l’any passat no havia rebut suport municipal en esta fira”, ha indicat Gal铆. En la mateixa l铆nia, l’edil de l’脿rea ha apuntat que l’impacte que va generar la mostra de 2017 en les signatures locals ha portat al consistori a repetir la seua participaci贸.

Aix铆, Almassora va tancar 2017 amb un increment de les sol路licituds per a operar en s貌l industrial respecte a l’any anterior. L’obertura de 13 expedients al llarg de l’any va suposar un creixement del 18,18% enfront de les xifres de l’exercici anterior. Les llic猫ncies d’obra major per a ampliacions van coincidir amb la tramitaci贸 de permisos per a noves construccions, fet que apunta a un repunt de l’activitat.

L’煤s de la cer脿mica en entorns oberts per貌 tamb茅 en noves construccions i reformes particulars ser脿 motor de l’economia local durant 2018, segons la previsi贸 que maneja l’Ajuntament d’Almassora. De fet, la integraci贸 del municipi en la xarxa d’Oficines d’Informaci贸 de Rehabilitaci贸 (OIR) promour脿 activitats de rehabilitaci贸 edificat貌ria i regeneraci贸 urbana del parc d’habitatges existent, especialment dirigides als usuaris i als professionals del sector de la construcci贸.

L’impuls a l’activitat cer脿mica continuar脿 enguany des del Pacte Territorial per l’Ocupaci贸 de la Cer脿mica i a trav茅s dels tallers que s’impartiran en el Centre de Formaci贸. El programa d’Edificaci贸 i Obra Civil, en el qual participaran 10 persones, mostrar脿 a l’alumnat la tasca d’auxiliars d’obra, elaboraci贸 de pastes i morters, tractaments de suports per a revestiments i t猫cniques de pintura i materials d’imprimaci贸, aix铆 com esquerdejats i guarnits. Tots estos coneixements els adquiriran tamb茅 de forma pr脿ctica, per la qual cosa col路laboraran

Leave a Reply

Your email address will not be published.