fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

AMIC Directes, el concurs de joves creadors de contingut audiovisual

AMIC Directes, el concurs de joves creadors de contingut audiovisual

L’Associaci贸 de Mitjans d’Informaci贸 i Comunicaci贸 ha presentat avui AMIC Directes, un concurs de joves creadors de contingut audiovisual en llengua pr貌pia adre莽at a alumnes de 2n cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitj脿.

AMIC Directes proposa crear un contingut audiovisual a trav茅s d’una plataforma (Twitch, Youtube…) , d’una durada m铆nima de 20 minuts, i tindr脿 dues categories de participaci贸: territori i esports. El concurs comen莽ar脿 al setembre i al desembre un jurat especialitzat realitzar脿 la selecci贸.

A la presentaci贸 la professora de Ling眉铆stica de la C i presidenta del consell ling眉铆stic assessor del Govern,聽Carme Junyent, ha destacat que l’objectiu 茅s rehabilitar la llengua de la forma m茅s atractiva pels joves, ja que en definitiva s贸n el futur.

A continuaci贸, la fil貌loga i creadora de continguts audiovisuals a les xarxes socials,聽Gal路la Mart铆, ha remarcat que el concurs 茅s molt interessant perqu猫 ajudar脿 als joves a tenir referents en la seva llengua. Tamb茅, la streamer de videojocs en llengua pr貌pia a Twitch, Laia Ner铆n, ha subratllat que el concurs contribuir脿 a normalitzar que el jovent pugui tenir un abast de contingut en el seu idioma.

Organitza:
L’Associaci贸 de Mitjans d’Informaci贸 i Comunicaci贸 (AMIC) celebra aquest any el seu 25猫 aniversari, i supera els 500 mitjans associats en suport paper i digital repartits pels diferents territoris de parla catalana, i que superen el 1.300.000 lectors i m茅s de 13.000.000 de navegadors 煤nics.

Precedent a AMIC Directes
Entre els seus valors, l’AMIC des de fa 14 anys fomenta l’煤s de la llengua catalana entre els m茅s joves a trav茅s del concurs literari “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear hist貌ries” que a la darrera edici贸 va batre el r猫cord de participaci贸 amb 4.493 estudiants inscrits de m茅s de 280 centres educatius de Catalunya, Comunitat Valenciana, les Illes Balears, Catalunya del Nord i Arag贸. El concurs consisteix a crear una hist貌ria de tres cap铆tols en llengua pr貌pia individualment o en grup de fins a tres persones, a partir d’un dels inicis que se’ls hi proposa des de l’organitzaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.