Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicarló acull diverses activitats de la Unitat Militar d’Emergències en el seu 14é aniversari

Benicarló acull diverses activitats de la Unitat Militar d’Emergències en el seu 14é aniversari

L’exposició de fotografies es podrà visitar a l’Edifici Gòtic fins al 15 de novembre.

L’UME celebra els seus primers 14 anys de servei amb una exposició de vehicles, una conferència i una mostra fotogràfica que repassa les intervencions que han realitzat.

Al llarg d’ahir, Benicarló va acollir una jornada amb diverses activitats al voltant de l’UME, que celebra el seu 14é aniversari. En concret, ahir al matí va tenir lloc una conferència, que va servir com a preludi per a la inauguració de l’exposició fotogràfica «Para servir». La mostra, que es pot visitar a l’Edifici Gòtic fins al 15 de novembre, repassa les intervencions que ha realitzat el cos des de la seua creació.

A més, al llarg d’ahir també es van exhibir a la plaça de la Constitució un seguit de vehicles i de mitjans que l’UME utilitza per a les seues intervencions. En concret, es podran veure dos vehicles auto-bombes, un Amarok (vehicle tot-terreny), dues motos de policia militar, un camió amb llevaneu de proa i dispensadora de sal, una EMBAL (màquina d’extracció d’aigua i fangs), una plataforma de treball d’alumini (embarcació), un Mallorca (Lloc de comandament avançat) i un VAMTAC (vehicle porta personal).

L’UME és una força conjunta, organitzada amb caràcter permanent, que es va crear l’any 2005 amb l’objectiu de preservar la seguretat i el benestar de la ciutadania en situacions de greus riscos, catàstrofes o situacions similars. Així, en estos 14 anys han realitzat 520 intervencions, 11 de les quals han estat a la província de Castelló. En concret, han actuat en incendis forestals a Les Useres, Onda, Sogorb, Andilla, Montant o Artana, han recuperat la viabilitat a Barraques en diverses ocasions i han buscat persones desaparegudes a Morella.

Leave a Reply

Your email address will not be published.