fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicarló es prepara per a viure intensament els dies grans de les Falles 2019

Benicarló es prepara per a viure intensament els dies grans de les Falles 2019

Dijous 14 de març els monuments estaran plantats i a la nit es coneixeran els guanyadors.

Enguany s’han programat quatre mascletades per al 16, 17, 18 i 19 de març i una mascletà nocturna per a la vespra de Sant Josep.

Les Falles de Benicarló calfen els motors de cara als actes més multitudinaris de la festa. El regidor de Festes i Falles, acompanyat del president de la Junta Local Fallera, Fede Guimerá, ha volgut remarcar el suport de l’Ajuntament al món faller i ha animat a veïns i visitants a participar d’unes festes que ja van començar dissabte passat amb una multitudinària Crida i continuaran este dissabte amb la Cavalcada del Ninot. «Tenim unes falles acollidores, participatives i obertes a tothom», ha subratllat el regidor, «i això ens anima a continuar treballant per la promoció de les falles».

El president de la Junta Local Fallera ha agraït l’esforç i la implicació de totes les persones que fan possible les festes falleres i ha detallat els actes més destacats del programa:

Dissabte 9 de març: Cavalcada del Ninot. A partir de les 19.00 hores. La desfilada seguirà el mateix recorregut que els últims dos anys i començarà a la Cambra Agrària, continuarà per Francisco Pizarro, avinguda de Iecla, Méndez Núñez i Doctor Ferran i finalitzarà al carrer de Pius XII. En acabar, els casals obriran al públic.

Diumenge 10 de març: entrega dels premis dels ninots indultats i de les recompenses falleres.

Dilluns 11 de març: mascletà de la Pirotècnia Tomás a València. L’alcaldessa, Xaro Miralles, el regidor de Festes i Falles, les falleres majors i la Junta Local Fallera acompanyaran els pirotècnics benicarlandos fins a la capital.

Dijous 14 de març: a partir de les 9.00 hores passaran els sis membres del jurat per a avaluar els monuments. I a les 20.00 hores, s’entregaran els premis al Pavelló Poliesportiu.

Divendres 15 de març: es cremaran les falles dels centres socials i les dels centres educatius.

Dissabte 16 de març: comença el cicle de mascletaes, que tindran lloc els dies 16, 17, 18 i 19 de març a les 14.00 hores a la plaça de la Constitució. I enguany, com a novetat, hi haurà una mascletà nocturna dilluns a la nit, vespra de Sant Josep.

Diumenge 17 de març: ofrena a la Mare de Déu de la Mar a partir de les 17.00 hores. Una vegada s’acabe l’ofrena, les falleres majors de Benicarló es desplaçaran a València per a participar en l’ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats.

Dimarts 19 de març: missa, visita al Centre Geriàtric i, ja per la vesprada, cremà de les falles infantils a partir de les 20.00 hores. A partir de les 22.30 hores cremaran les falles grans.

Fede Guimerá ha destacat que «un dels actes més emotius sempre és el de la cremà de les falles dels centres socials, perquè d’alguna manera posem el nostre granet d’arena perquè els usuaris puguen viure les falles de prop». En este sentit, Guimerá ha anunciat que la mascletà del dia 18 estarà dedicada als usuaris del Centre Ocupacional Ivass, «que tindran lloc i un paper especial».

Leave a Reply

Your email address will not be published.