fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim aposta per la promoció de joves ballarins

Benicàssim aposta per la promoció de joves ballarins

Patricia Vázquez i Ruth Maroto són les professionals que impartiran alguns dels tallers a un total de 26 alumnes semiprofessionals dels conservatoris superiors. A més, 19 alumnes dels instituts de la província participen també en el taller de moviment iniciant-se en la dansa.

El regidor d’educació, Javier Alonso i el vicepresident i diputat de cultura, Vicent Sales, han presentat este matí la XIX edició de Cita amb la Dansa de Benicàssim FIB. En la roda de premsa ha estat present també la responsable de l’organització, Gabriela Foschi i Elena Llopis com a coordinadora de l’activitat dins de l’IES Violant de Casalduch.

El regidor de cultura, Javier Alonso, ha manifestat que “este esdeveniment cultural és un privilegi per a Benicàssim, doncs ens acosta la dansa professional de major qualitat al nostre municipi. Cita amb la dansa és un referent nacional en la labor d’acostar la màxima professionalitat i els grans noms de la dansa a la gent, i també als joves, ho significa un al·licient per a impulsar este art que és, massa vegades, el gran desconegut”
Fins al 12 de juliol, en l’IES Violant de Casalduch, un total de 26 joves ballarins semiprofessionals o en camí de ser-ho, estan assistint a la desena segona edició del Taller “Fragments d’Obres Mestres del Segle XX i XXI” impartida per l’Associació Cultural TERPSÍCORE.

En este taller els alumnes estan treballant fragments de “Point of Eclipse” una coreografia de JOHAN INGER, coreògraf d’origen suec, internacionalment reconegut. El taller està sent dirigit per Patrícia Vázquez qui ha treballat també sota la direcció artística del mateix Johan Inger.

D’altra banda, Ruth Maroto és qui imparteix la classe de preparació. Ella és ballarina Principal en la Companyia Nacional de Dansa, dirigida per Nacho Duato i Primera Ballarina en Ballet de Victor Ullate
Al taller de repertori i en col·laboració amb el Conservatori Superior de Dansa de Madrid María d’Àvila (CSDMA) dirigit per Eva López Crevillén s’uneix el 5ºTaller de “Nova Creació”a càrrec de Marcos Martincano, alumne de l’especialitat de coreografia i interpretació de la Dansa Contemporània del CSDMA.

Finalment, el “Taller d’introducció a la Dansa” dirigit a alumnes d’ensenyaments mitjans es desenvolupa a càrrec Núria Gil estudiant de l’especialitat de coreografia i interpretació de la dansa contemporània i Estel Martín de l’especialitat de pedagogia de la dansa contemporània del CSDMA, amb la coordinació de Mercedes Pacheco i Elena Llopis. En este taller s’han inscrit 19 joves d’instituts de tota la província.

Leave a Reply

Your email address will not be published.