fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim celebra el 9 d’octubre amb la tradicional cercavila, tallers i focs artificials

Benic脿ssim celebra el 9 d’octubre amb la tradicional cercavila, tallers i focs artificials

El consistori programa una completa jornada d’activitats el dissabte 8 com a avantsala al Dia de la Comunitat Valenciana.

Amb motiu de la pr貌xima celebraci贸 del 9 d’octubre, l’Ajuntament de Benic脿ssim ha preparat un programa d’actes per a commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana i que inclou la tradicional cercavila, tallers i focs artificials.

鈥淐om a avantsala al dia festiu, des del consistori hem programat tallers de balls populars i jocs tradicionals que s’uneixen al tradicional acte del 9 d’octubre amb el qual recordem tot all貌 que ens uneix com a valencians i refor莽a els nostres senyals d’identitat鈥, ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqu茅s. Aix铆, el dissabte 8 a partir de les 17.30 hores, la pla莽a Constituci贸 acollir脿 el taller de balls tradicionals a c脿rrec de l鈥橝grupaci贸 Folkl貌rica El Cremaller. Durant al voltant d’una hora, membres de l’agrupaci贸 ensenyaran als assistents el ball del Cremaller i alguna jota senzilla. A partir de les 18.30 hores ser脿 el Casal Jove l’encarregat de realitzar tallers en la mateixa Pla莽a Constituci贸 i a partir de les 22.15 hores, el so de tambors marcar脿 el ritme des del carrer Sant Tom脿s fins a l’avinguda Barcelona on a les 23.00 hores es procedir脿 al tret d’un castell de focs artificials.

Per貌 abans de tot aix貌, el 8 d’octubre al mat铆 se celebrar脿 el Dia de la Bicicleta que les inclem猫ncies meteorol貌giques va motivar la seua suspensi贸 durant la setmana de festes per Sant Tom脿s de Villanueva. Aix铆, a partir de les 11.00 hores els participants es congregaran en la p脿rquing del Clot des d’on comen莽ar脿 el recorregut pels carrers del municipi. En finalitzar es procedir脿 al sorteig de diferents premis entre els ciclistes participants.

Aix铆 mateix, el p煤blic infantil tamb茅 t茅 l’oportunitat de participar en l’activitat 鈥淓l Tresor de la Torre de Sant Vicent鈥 el dia 8 a les 12.00 hores. L’activitat recomanada per a menors de 5 i 10 anys consisteix en un joc en el qual, a m茅s de con茅ixer la hist貌ria i caracter铆stiques de la Torre de Sant Vicent, els participants es divertiran desxifrant uns plans per a trobar un valu贸s tresor. L’activitat inclosa en la iniciativa 鈥淏enic脿ssim Kids鈥 t茅 un cost de 2,50 euros i les entrades es poden adquirir en https://turismo.benicassim.es/eventos/.

Quant a la commemoraci贸 del 9 d’octubre, el dia de la Comunitat Valenciana tindr脿 lloc la tradicional cercavila que comptar脿 amb la participaci贸 de les reines de les festes, Andrea P茅rez i Marta Vicente, els festers i les festeres, aix铆 com les autoritats municipals encap莽alades per l’alcaldessa, Susana Marqu茅s, la colla de Dol莽ainers i Tabaleters, Gegants i Cabuts, l鈥橝grupaci贸 Folkl貌rica El Cremaller i la Uni贸n Musical Santa Cec铆lia de Benic脿ssim. La cercavila comen莽ar脿 a les 11.30 hores en la pla莽a de les Corts Valencianes i al migdia tindr脿 lloc l’acte institucional en la pla莽a Pa铆s Valenci脿.

Finalment, el Teatre Municipal Francesc T谩rrega acollir脿 el concert de la Maria que arriba a Benic脿ssim amb la seua gira 鈥淓l que est脿 per vindre鈥, homenatjant la can莽贸 tradicional valenciana i els seus referents. El concert tindr脿 lloc el 9 d’octubre a les 19.00 hores i les entrades a un preu de 3 euros es poden adquirir en la web municipal https://benicassimcultura.es/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.