fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim celebra la tradicional romeria a Santa Àgueda

Benicàssim celebra la tradicional romeria a Santa Àgueda

Centenars de veïns i veïnes complixen amb la tradició i rendixen honors a la seua patrona.

Benicàssim ha celebrat la festivitat de la seua patrona Santa Àgueda amb la tradicional romeria i un menjar popular.

Després de la missa celebrada a les 9.00 hores a l’església de Sant Tomàs, i el repartiment dels mocadors commemoratius, s’ha iniciat l’ascens a l’ermita de Santa Àgueda. La romeria ha estat encapçalada per la imatge de la patrona, la reina infantil, Marina Pauner, i les dames, així com la corporació municipal. A més, la música ha estat a càrrec de la colla de Dolçainers i Tabaleters de Benicàssim.

Al seu pas pel carrer Santa Àgueda, els assistents han pogut degustar moscatell i coca malfeta i després va començar l’ascens d’uns tres quilòmetres de distància fins a l’ermita, situada en la partida Jovellús. A les 12 hores s’ha oficiat una missa en homenatge a la patrona i després dels actes religiosos i l’esmorzar popular, ha començat el descens fins al nucli urbà de Benicàssim.

Com en anys anteriors, l’Ajuntament de Benicàssim ha disposat un servei de transport adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda que no volien faltar a la seua cita anual amb Santa Àgueda.
I una vegada conclosa la romeria, la jornada festiva ha continuat amb un menjar popular. L’olleta de la Plana que el temporal va obligar a suspendre durant la setmana de festes en honor a Sant Antoni i Santa Àgueda s’ha celebrat en la zona del bulevar i els romers han pogut reposar forces després de l’acte en el qual s’ha conjugat a la perfecció la tradició amb l’esport i la naturalesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.