Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim honra als seus patrons amb ofrena de flors i processó

Benicàssim honra als seus patrons amb ofrena de flors i processó

L’ofrena a Santa Àgueda ha centrat la jornada matutina i esta vesprada es mostrarà el fervor per Sant Antoni.

Benicàssim celebra hui el dia gran en honor a Sant Antoni i Santa Àgueda. El dia festiu en la localitat ha començat amb una missa en honor als sants patrons en la parròquia Sant Tomàs de Villanueva. En finalitzar l’acte religiós i després del repic de campanes al migdia, s’ha celebrat l’ofrena floral a Santa Àgueda. Com ja és tradició, l’acte ha comptat amb diverses generacions de famílies que han acudit a depositar la flor en la Llongeta situada al costat de l’entrada del complex parroquial. A més de diversos col·lectius locals com L’Associació de Jubilats i Pensionistes La Garrofera, l’Associació Mestressa de casa Santa Àgueda de Benicàssim o la Confraria Cor de Jesús de Benicàssim, la reina infantil, Marina Pauner, i les dames Mara Marqués, Andrea Nebot, Paula Bellido, Irene Andrés, Júlia Tafalla, Elena Barbeito i Natalia Rodríguez, no han faltat a esta cita i, al costat de les autoritats municipals encapçalades per l’alcaldessa, Susana Marqués, han tancat la xicoteta processó que s’ha dut a terme abans de deixar la flor. En finalitzar l’ofrena, ha tingut lloc una traca amb rematada pirotècnica.

Després d’això, el Teatre Municipal Francisco Tárrega ha acollit la celebració del Dia de la Formació de Cooperativa amb el lliurament de beques d’estudi a càrrec de la Cooperativa Agrícola Sant Antoni.
A la vesprada, la tradició tornarà als carrers de Benicàssim amb la processó en honor a Sant Antoni que se celebrarà a les 17 hores. Precedida per la imatge del sant i també per la imatge de Santa Àgueda, la desfilada comptarà amb la presència de la corporació municipal, la reina infantil i la seua cort d’honor, a més de nombrosos veïns que acompanyaran als sants al llarg de tot el recorregut. Després de la comitiva, la processó també comptarà amb la participació de tots els carros i carrosses que van desfilar el divendres a la nit en La Coqueta. En finalitzar la processó, membres de l’agrupació folklòrica El Cremaller ballaran el típic ball de plaça del municipi “El Cremaller”, davant de l’Església, un ball al qual se sumaran nombrosos veïns.

Dins de la programació per a esta vesprada, Los Amigos del Teatro representaran l’obra “No le busques tres piernas al Alcalde” a les 19.00 hores en el Teatre Municipal Francesc Tàrrega i a la nit , a partir de les 23.00 hores, serà l’Orquestra La Quinta Nota l’encarregada d’amenitzar la vetlada la carpa de festa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.