fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim obri la inscripció per a participar en la Coqueta

Benicàssim obri la inscripció per a participar en la Coqueta

El tradicional acte se celebrarà el 16 de gener a la nit, després de l’encesa de fogueres.

L’Ajuntament de Benicàssim està immers en la confecció del programa de festes en honor a Sant Antoni i Santa Águeda que començaran el pròxim 16 de gener i es desenvoluparan fins al dia 26. Com marca la tradició, serà la festa de la Coqueta la que, després de l’encesa de fogueres, anuncie l’inici dels festejos. Un acte en el qual és fonamental la participació dels veïns i veïnes de Benicàssim i per a participar amb carro o carrossa és imprescindible la prèvia inscripció i recollida del número designat a cada participant i el termini del qual s’estendrà fins al 15 de gener. Igual que en edicions anteriors, els participants hauran d’anar vestits amb calçat i roba tradicional, a més de mantenir la tradició de portar amb si un animal que serà beneït pel rector a l’inici de l’acte.

En el cas dels carros i carrosses, també hauran de mantenir la tradició de portar la imatge del patró Sant Antoni amb un ciri encès. Per a optar a qualsevol dels premis és imprescindible la seua prèvia inscripció a l’ajuntament, al primer pis de l’ajuntament en horari de 9 a 14 hores, durant el termini establit i participar en la Coqueta del dia 16 i en la processó en honor al patró que tindrà lloc el dia 17 a la vesprada. Finalment, el diumenge 26, últim dia de festa, la Sala de Conferències de la Casa de la Cultura acollirà a les 19.30 hores el lliurament de premis.

En este sentit, el regidor de Festes, Arturo Martí, ha indicat que, igual que els anys anteriors, s’establixen tres premis per a les millors carrosses amb una dotació econòmica de 500, 350 i 250 euros; i dos premis per als millors carros amb 200 i 120 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.