fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim programa 80 activitats per a les festes de Sant Tom脿s

Benic脿ssim programa 80 activitats per a les festes de Sant Tom脿s

Susana Marqu茅s: 鈥淎l costat de la Comissi贸 de Festes hem reestructurat la programaci贸 i esperem satisfer a tots els col路lectius鈥.

Benic脿ssim se submergir脿 en les festes en honor a Sant Tom脿s de Villanueva del 16 al 25 de setembre. Deu dies de festejos per als quals l’Ajuntament de Benic脿ssim, al costat de la Comissi贸 de Festes, ha estat treballant 鈥渆n l’elaboraci贸 d’un ampli programa d’actes que conjugaran la tradici贸, l’orgull per les nostres arrels i la devoci贸, amb activitats programades al llarg del dia i per a tots els p煤blics鈥, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqu茅s, qui ha afegit que 鈥渕algrat la negativa de la resta de grups pol铆tics municipals a donar suport a la partida destinada a festes, hem treballat en les 煤ltimes setmanes en la reestructuraci贸 del programa per a oferir als nostres ve茂ns les festes que es mereixen鈥

Aix铆, el programa festiu contempla al voltant de 80 actes per a tots els p煤blics, des d’activitats infantils durant tota la setmana, passant pels joves amb orquestres programades, la carrera d’actuacions boges, ball de disfresses i el dia de les penyes, fins als m茅s majors amb el tradicional homenatge als majors de 80 anys o el berenar i homenatge als socis de l’Associaci贸 de Jubilats i Pensionistes La Garrofera. Aquests s贸n nom茅s alguns dels actes programats per a la setmana festiva a Benic脿ssim ja que com ha informat el regidor responsable de l’脿rea, 鈥渇ins al correfoc i el castell de focs piro-musical programats per al diumenge 25 i que marcaran la fi dels festejos, ve茂ns i visitants podran gaudir de fins a 80 actes entre els quals no faltaran les revetles, els menjars populars, els actes taurins o els actes religiosos鈥. L’edil ha volgut agrair 鈥渆l treball realitzat bra莽 a bra莽 amb la Comissi贸 de Festes per a ajustar el pressupost i poder dotar de contingut festiu i variat els deu dies de festa鈥.

Les festes en honor a Sant Tom脿s de Villanueva comen莽aran el divendres 16 de setembre amb la proclamaci贸 de les reines 2022/23, els festers i les festeres. Andrea P茅rez Alonso i Marta Vicente Mart铆 es convertiran en la reina i la reina infantil de les festes de Benic脿ssim respectivament. Rucsandra Stefania Stan ser脿 la festera major mentre que el grup de festers i festeres infantil estar脿 compost per: Luc铆a Ventura Valiente, Paula Marz脿 Torres, Sa眉l Royo Pallar茅s, Daniel Andr茅s Folch, Javier Segarra G贸mez, Beatriz Borr谩s Rodr铆guez, Marc Villegas Julve, Sara Escrig Vidal, Mateu Langa Omedes y Hugo Mateu L贸pez. Despr茅s de la proclamaci贸 dels m脿xims representants festius, la tradici贸 continuar脿 present durant la setmana de festes com en la process贸 en honor a Sant Tom脿s de Villanueva que se celebrar脿 el dijous 22 o el tradicional homenatge als majors del municipi, el diumenge 25.

Aix铆 mateix, dins del programa d’actes, les festes de setembre recuperen les tradicionals casetes del recinte firal que s’instal路lar脿 en el bulevard, al costat del passeig P茅rez Bayer i ser脿 el punt de trobada de ve茂ns i visitants que acudiran a gaudir, a m茅s de les casetes, de les diferents actuacions musicals programades, com a orquestres i dels sopars de paiporta.

En l’apartat infantil, el programa contempla una jornada de triatl贸 a c脿rrec del Club Triatl贸 Formigues Benic脿ssim (dissabte 17) aix铆 com espectacles infantils de m脿gia, circ i titelles, el cercaviles de disfresses infantil i la ja tradicional Gran Festa de l’Aigua.

El Dia de les Penyes amb el Gran Prix i la segona edici贸 dels Autos Boges s贸n algunes de les activitats programades sobretot per al gaudi dels joves del municipi dins d’una programaci贸 que tamb茅 contempla una eixida amb bicicleta (diumenge 18) amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i la festa del Comer莽 i Serveis de Benic脿ssim programada per al dimarts 20 en la pla莽a de la Constituci贸.

En l’apartat cultural s’inclou el tradicional concert de la Uni贸 Musical Santa Cecilia de Benic脿ssim, exposicions d’art i actuacions teatrals.

I referent a l’activitat taurina, la programaci贸 contempla entrada i exhibici贸 a les 13.30 hores i desafiaments taurins en horari vespert铆 el dilluns 19, dimarts 20, dimecres 21, divendres 22, dissabte 23 i diumenge 24. Tamb茅 hi haur脿 bou embolat el dimarts 20, divendres 23 i dissabte 24.

El programa de festes complet estar脿 disponible en els pr貌xims dies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.