fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim renova la col·laboració amb la Fundació Isonomía de l’UJI

Benicàssim renova la col·laboració amb la Fundació Isonomía de l’UJI

Dins de la campanya ‘Tots els 25 són 25 de novembre’, Villa Elisa acull aquesta vesprada el concert del grup Bluet.

L’alcaldessa de l’Ajuntament de Benicàssim, Susana Marqués, i la presidenta de la Fundació Isonomia i rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, han renovat el conveni de col·laboració entre les dues institucions per a realitzar accions de cooperació en la promoció de la igualtat efectiva de dones i homes i la prevenció de la violència contra les dones a través de la participació de l’Ajuntament en la Xarxa Isonomia de municipis.

La rectora Eva Alcón ha subratllat que “la igualtat no sols és un principi bàsic d’una societat democràtica sinó que suposa una eina per a generar més i millors oportunitats per a la societat en el seu conjunt”. A més, ha destacat “la importància de construir societats més justes des de l’àmbit local gràcies a la confiança de municipis com Benicàssim en el treball de la Fundació Isonomia de l’UJI”.
Per la seua part, Susana Marqués ha posat en valor la renovació “d’aquesta aliança amb la Fundació Isonomía amb la qual hem aconseguit posar en marxa l’II Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Benicàssim”. La primer edil ha destacat la determinació del municipi “per eliminar qualsevol tipus de discriminació per raó de gènere” i ha destacat la importància de l’educació per a aconseguir l’objectiu d’igualtat.

En el marc del conveni, es treballarà en campanyes de sensibilització i accions per al Dia Internacional de les Dones i el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. També s’oferirà formació en matèria d’igualtat dirigida a l’alumnat de l’EPA i es realitzaran tallers de prevenció de la violència contra les dones dirigits a l’alumnat de l’IES de Benicàssim mitjançant els quals es promourà l’anàlisi i la millora de les relacions interpersonals i la desconstrucció dels valors, creences, estereotips, models d’atracció i comportaments masclistes per a previndre la violència de gènere en la localitat. Així mateix, es col·laborarà en la campanya “Tots els 25 són 25 de novembre” que consistirà en una acció de visibilització social de la lluita contra la violència de gènere.

Per al dia de hui, 25 de juliol, dins de la campanya “Tots els 25 són 25 de novembre”, s’ha programat un concert en Villa Elisa amb el qual el municipi inicia el cicle “Sentir Villa Elisa”. Bluet, el grup conformat per Nuria Pallarés (veu) i Joaquín Pinilla (guitarra) actuarà a partir de les 20 hores als jardins de Villa Elisa, “una actuació amb la qual, com portem realitzant el dia 25 de cada mes des de fa 3 anys, perseguim l’objectiu de la campanya de recordar que la lluita contra la violència contra la dona és un assumpte vital i diari i no una causa que només es reivindique una vegada a l’any”.
Finalment, recordar que la Xarxa Isonomia està integrada per persones, entitats públiques i privades, empreses i municipis (representats pels seus ajuntaments), que treballen per a impulsar la igualtat efectiva, d’oportunitats i de tracte, de dones i homes i previndre la violència contra les dones. La xarxa està coordinada i dinamitzada per la Fundació Isonomia, que ofereix avantatges a les organitzacions i persones que conformen la xarxa perquè puguen avançar cap a una igualtat d’oportunitats entre dones i homes i contribuir a una societat més justa i igualitària.

Leave a Reply

Your email address will not be published.