Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim reobri el mercat setmanal del dijous amb nova ubicació

Benicàssim reobri el mercat setmanal del dijous amb nova ubicació

El carrer Joan Carles I acollirà el mercat amb totes les mesures de seguretat sanitària.

Benicàssim reobrirà este dijous el mercat setmanal amb nova ubicació. L’ajuntament ha estat treballant per a buscar un nou espai d’acord amb les recomanacions sanitàries exigides pel Ministeri i Generalitat. A partir del 21 de maig el mercat setmanal passarà a situar-se al carrer Joan Carles I, en la via que discorre paral·lela a l’avinguda Barcelona, en l’accés nord al barri antic. Amb una superfície de 2.500 m², la nova ubicació possibilita la col·locació dels llocs d’alimentació i primera necessitat, amb totals garanties de seguretat i distàncies. Com ha explicat la regidora de Mercats, Vanessa Batalla, “en compliment a les mesures establides en l’ordre ministerial per a la Fase 1, els mercats ambulants han de limitar-se al vint-i-cinc per cent dels llocs habituals o autoritzats i este número cobreix el total de llocs d’alimentació autoritzats”.

Quant a les mesures de seguretat, el recinte disposarà d’un tancament perimetral, amb un accés d’entrada i un altre d’eixida per a controlar l’aforament permés, i tant clients com venedors hauran d’utilitzar les mesures de protecció i higiene indicades. També s’han habilitat llocs d’aigua necessaris per a complir amb la normativa i tant abans com després de la celebració del mercat es procedirà a una neteja i desinfecció profunda del recinte.

Així mateix, s’ha establit 2,5 metres en la distància entre cada lloc i de 2 metres entre els clients. Solament el venedor podrà manipular la mercaderia, s’hauran de posar elements de separació entre el gènere i els compradors i s’atendrà un client per treballador. Quant a l’horari, es manté el mateix fins ara, és a dir, de 8 a 14 hores.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha afegit que la nova ubicació “compta amb totes les mesures de seguretat sanitària i durant la celebració del mercat es vigilarà el control de l’aforament i que tant clients com venedors complisquen amb la normativa perquè la volta del mercat siga segura”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.