fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim trasllada al ‘mercat del dijous’ la campanya d’educació ambiental

Benicàssim trasllada al ‘mercat del dijous’ la campanya d’educació ambiental

Dues educadores i una formadora mediambiental consciencien a comerciants i clients sobre les bones pràctiques per a la gestió de residus.

L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria i Àrea de Medi Ambient, ha traslladat al “mercat del dijous” la campanya d’educació ambiental per a conscienciar a la ciutadania de la importància de cuidar de l’entorn i aconseguir, entre tots, un municipi més net. Durant el desenvolupament del “mercat del dijous” situat al carrer Joan Carles I i adjacents, dues educadores i una formadora ambiental han explicat als comerciants la forma correcta de separar el cartó i deixar-lo separat dels contenidors per a aconseguir una recollida diferenciada d’este residu. Com ha afegit la regidora responsable de l’àrea, Elena Llobell, “amb esta acció portem el punt de reciclatge de cartó a l’interior del recinte del mercat i així facilitem esta labor a tots els venedors”.

Este servei de proximitat també s’ha traslladat als clients que han acudit al mercat i, en este cas, se’ls ha repartit un fullet informatiu amb les normes d’ús per a mantindre un municipi net. El contingut del follet presta especial atenció a l’horari i quantitats de depòsit tant de voluminosos, com de podes i resta de residus en l’ecoparc municipal i ecoparc mòbil. Recordar que l’horari establit per a depositar les bosses de fem en els contenidors és de 20 a 23 hores i quant a la recollida de voluminosos i residus de jardineria, l’Ajuntament de Benicàssim disposa d’un servei gratuït i cal telefonar al 964300996.

La campanya de conscienciació mediambiental es repetirà cada dijous en el mercat setmanal on a més, es repartiran, a partir del pròxim dijous, bosses de gran capacitat als comerciants perquè puguen recollir i depositar en el seu interior els residus generats durant la jornada en els seus llocs. A més, des del passat 16 de juliol, els educadors ambientals estan realitzant esta labor d’informació de proximitat cada dia al llarg de tot el terme municipal.

Recordar que els educadors ambientals formen part del Pla d’Ocupació mitjançant el qual l’ajuntament ha reforçat la plantilla municipal amb la contractació de 25 persones per un període de tres mesos, de les quals 10 persones estan destinades al projecte d’Educació Ambiental, coordinades per l’Àrea de Medi Ambient.

Leave a Reply

Your email address will not be published.