fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Betxí participarà per primera vegada en la setmana europea de la mobilitat

Betxí participarà per primera vegada en la setmana europea de la mobilitat

La campanya de 2016 se centra en la “Mobilitat intel·ligent i sostenible, Una inversió per a Europa”.

Betxí formarà part dels 176 municipis adherits a la Setmana Europea de la Mobilitat, que es fa cada any entre el 16 i el 22 de setembre, amb l’objectiu d’introduir i promocionar mesures de transport sostenible, i invitar els ciutadans a modificar els hàbits de desplaçament i buscar alternatives al vehicle privat.

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, i coincidint amb la celebració de les Festes Majors de Setembre 2016, l’Ajuntament de Betxí organitzarà, el dimarts 20 de setembre, una sèrie activitats per tal de promoure iniciatives de mobilitat urbana sostenible que contribuïsquen a la millora en el medi ambient i en la qualitat de vida. En concret, i aprofitant la XXXII Marxa en Bicicleta a la Muntanyeta de Sant Antoni, s’explicarà als participants quines mesures i projectes s’implementaran al municipi durant els pròxims anys per fer-lo més sostenible mediambientalment.

Estes accions s’inscriuen dins de la planificació del consistori per tal de dur a terme en els pròxims mesos la redacció del Pla de Sostenibilitat Urbana, que permetrà assentar les bases per intentar aconseguir en els pròxims anys alguna subvenció europea al voltant d’esta temàtica.

La Setmana Europea de la Mobilitat se celebra cada any des de 2002, com a conseqüència de l’èxit aconseguit en les iniciatives del “Dia sense Cotxes”. Més de 400 autoritats locals del 23 països van participar en l’esdeveniment durant el primer any. La conscienciació en relació amb esta iniciativa ha crescut any rere any i l’opinió pública ha estat molt favorable.

Este esdeveniment proporciona una oportunitat d’iniciar una àmplia oferta d’activitats i ofereix una plataforma als responsables locals, organitzacions i associacions per a promoure iniciatives sobre mobilitat urbana sostenible i conscienciar sobre el dany que les actuals tendències en mobilitat urbana provoquen en el medi ambiente i en la qualitat de vida.

Cal recordar, en este sentit, que des de l’any 2012, Betxí forma part del projecte “Compartir Cotxe”, nascut de la voluntat de l’Ajuntament per fomentar entre la població un ús més racional del cotxe, facilitant la trobada de persones que estan interessades a compartir el vehicle privat a l’hora de fer un viatge o uns determinats desplaçaments regulars.

Leave a Reply

Your email address will not be published.