fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Betx铆 participar脿 per primera vegada en la setmana europea de la mobilitat

Betx铆 participar脿 per primera vegada en la setmana europea de la mobilitat

La campanya de 2016 se centra en la “Mobilitat intel路ligent i sostenible, Una inversi贸 per a Europa”.

Betx铆 formar脿 part dels 176 municipis adherits a la Setmana Europea de la Mobilitat, que es fa cada any entre el 16 i el 22 de setembre, amb l’objectiu d’introduir i promocionar mesures de transport sostenible, i invitar els ciutadans a modificar els h脿bits de despla莽ament i buscar alternatives al vehicle privat.

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, i coincidint amb la celebraci贸 de les Festes Majors de Setembre 2016, l’Ajuntament de Betx铆 organitzar脿, el dimarts 20 de setembre, una s猫rie activitats per tal de promoure iniciatives de mobilitat urbana sostenible que contribu茂squen a la millora en el medi ambient i en la qualitat de vida. En concret, i aprofitant la XXXII Marxa en Bicicleta a la Muntanyeta de Sant Antoni, s’explicar脿 als participants quines mesures i projectes s’implementaran al municipi durant els pr貌xims anys per fer-lo m茅s sostenible mediambientalment.

Estes accions s’inscriuen dins de la planificaci贸 del consistori per tal de dur a terme en els pr貌xims mesos la redacci贸 del Pla de Sostenibilitat Urbana, que permetr脿 assentar les bases per intentar aconseguir en els pr貌xims anys alguna subvenci贸 europea al voltant d’esta tem脿tica.

La Setmana Europea de la Mobilitat se celebra cada any des de 2002, com a conseq眉猫ncia de l’猫xit aconseguit en les iniciatives del “Dia sense Cotxes”. M茅s de 400 autoritats locals del 23 pa茂sos van participar en l’esdeveniment durant el primer any. La conscienciaci贸 en relaci贸 amb esta iniciativa ha crescut any rere any i l’opini贸 p煤blica ha estat molt favorable.

Este esdeveniment proporciona una oportunitat d’iniciar una 脿mplia oferta d’activitats i ofereix una plataforma als responsables locals, organitzacions i associacions per a promoure iniciatives sobre mobilitat urbana sostenible i conscienciar sobre el dany que les actuals tend猫ncies en mobilitat urbana provoquen en el medi ambiente i en la qualitat de vida.

Cal recordar, en este sentit, que des de l’any 2012, Betx铆 forma part del projecte “Compartir Cotxe”, nascut de la voluntat de l’Ajuntament per fomentar entre la poblaci贸 un 煤s m茅s racional del cotxe, facilitant la trobada de persones que estan interessades a compartir el vehicle privat a l’hora de fer un viatge o uns determinats despla莽aments regulars.

Leave a Reply

Your email address will not be published.