fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Bombers llan莽a la campanya preventiva “Muntanyes de Castell贸, viu-les amb seguretat”

Bombers llan莽a la campanya preventiva “Muntanyes de Castell贸, viu-les amb seguretat”

Bombers i voluntaris de Protecci贸 Civil distribueixen material informatiu en les rutes de vigil脿ncia a l’interior de la prov铆ncia.

Rubio: “Volem que tots gaudisquen de la muntanya amb seguretat i la informaci贸 茅s la millor eina de prevenci贸”

La Diputaci贸 de Castell贸, a trav茅s del Consorci Provincial de Bombers, est脿 fent un important esfor莽 per a la prevenci贸 d’accidents en les muntanyes de Castell贸 i, coincidint amb aquests dies festius de Setmana Santa, ha activat la campanya preventiva ‘Muntanyes de Castell贸, viu-les amb seguretat’. Aix铆, tant els bombers com els voluntaris de Protecci贸 Civil que realitzen rutes de vigil脿ncia per les muntanyes de la prov铆ncia han comen莽at a distribuir en aquestes rutes i en els establiments dels municipis de l’interior uns tr铆ptics amb informaci贸 de com gaudir de la muntanya sense c贸rrer cap risc.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “l’objectiu d’aquesta acci贸 茅s que tots els visitants que recorren les muntanyes de la prov铆ncia ho facen amb total seguretat, i la informaci贸 茅s la millor eina de prevenci贸. En aquest material, que els bombers acompanyen de la seua explicaci贸, apareixen els consells a seguir en cas d’emerg猫ncia, com prevenir qualsevol tipus d’accident, com comportar-se en cas d’haver-hi persones accidentades i tamb茅 consells meteorol貌gics a tenir en compte tant en la planificaci贸 de qualsevol excursi贸 quan aquesta ja ha comen莽at. Saber identificar els factors de risc pot salvar-nos la vida en un moment donat”.

En aquest material apareixen tamb茅 els tel猫fons d’inter茅s i la p脿gina web del Consorci Provincial de Bombers (bomberos.dipcas.es) on es pot accedir a tota la informaci贸 en l铆nia.

URM: Unitat de Rescat de Muntanya
El Consorci Provincial de Bombers compta amb una Unitat de Rescat de Muntanya, la URM, formada per bombers especialistes entrenats i formats per a actuar en les emerg猫ncies que ocorren per la muntanya. Aquesta unitat est脿 preparada per a actuar en tot el territori muntanyenc de la prov铆ncia de Castell贸, la segona m茅s muntanyenca d’Espanya.

Rubio ha recordat que “durant 2015 es van realitzar a Castell贸 39 serveis de cerca i rescat en muntanya, concentrant-se quatre d’aqueixos rescats durant els dies de Setmana Santa”.

Els efectius de la URM estan preparats per a enfrontar-se a les situacions m茅s diverses, des de la cerca de persones extraviades fins als accidents d’escalada, espeleol貌gics o de barranquisme. Aix铆, compta amb especialistes distribu茂ts per tota la prov铆ncia, en els parcs de bombers del Baix Maestrat, Alt Pal脿ncia, Plana Alta i Plana Baixa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.