fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana animarà la nit de Sant Joan amb dos concerts i ja té llest el dispositiu de seguretat

Borriana animarà la nit de Sant Joan amb dos concerts i ja té llest el dispositiu de seguretat

Els grups locals “Ella no quiere” i “Conducta Impropia” actuaran a partir de les 22:30 hores en la zona marítima, on la Policia Local ja té dissenyat l’operatiu de control del tràfic i seguretat.

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Borriana, ha anunciat els preparatius que s’estan duent a terme de cara a la celebració de la nit de Sant Joan que cada any reuneix a centenars de persones en les platges de la ciutat. I per això ja ha avançat, tant la programació dels dos concerts que tindran lloc durant la nit, com el dispositiu de seguretat i control del tràfic que la Policia Local ja té dissenyat. Tal com ha detallat la màxima responsable de l’àrea de Joventut, Lluïsa Monferrer, “hem programat un concert doble per a la mateixa nit de Sant Joan, amb l’objectiu de dinamitzar i oferir activitats a l’aire lliure en el mateix context de la zona marítima on es concentra un major nombre d’assistents. Es tracta de les actuacions dels grups locals “Ella no quiere” i “Conducta Impropia”, que iniciaran les seues actuacions a partir de les 22:30 hores al costat de l’entrada nord de l’antic càmping de l’Arenal”. Tal com ha explicat Monferrer “són dos dels grups que han estat assajant i utilitzant les instal·lacions del Casal Jove, per la qual cosa, d’una banda, dinamitzem la nit de Sant Joan amb el concert, i per una altra seguim promocionant grups locals”.

A més, tant des de l’alcaldia com des de la regidoria de Seguretat i Policia Local s’ha detallat el dispositiu de seguretat per a dissabte que ve. Tal com ja s’ha fet en anys anteriors, els efectius de Policia Local regularan punts i enllaços estratègics de tràfic per a garantir la seua fluïdesa i ho faran tant en les hores d’arribada (a mitjan vesprada, des de les 18.00 hores) com en la matinada. Així, els vials més importants d’arribada al mar, com són el Camí del Grau o l’Av. Jaime Chicharro, més coneguda com a carretera del Port, estaran coberts pels agents locals. En la zona marítima també es tindran en compte els desplaçaments dels vianants, especialment en la zona del Port de Borriana. En el dispositiu especial participarà l’Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil de l’Ajuntament de Borriana, que col·laborarà amb la Policia Local. A més, s’ha signat un Decret d’Alcaldia pel qual es recorden les normes d’ús i gaudi de les platges durant la Nit de Sant Joan. No es podrà fer foc amb materials com pneumàtics, goma escuma, plàstics, aerosols o residus inflamables, mentre que la grandària de les fogueres no podrà superar els 1,5 metres d’altura ni ocupar una superfície quadrada superior a també 1,5 metres. Finalment, la distància mínima entre fogueres haurà de ser de, almenys, quatre metres.

Instal·lació de banys químics. D’altra banda, la regidoria de Turisme ha respost a diverses demandes que s’han fet arribar fins al consistori, i dissabte que ve habilitarà fins a 6 banys químics en la zona de la platja de l’Arenal i el passeig marítim, ja que com s’ha explicat des de la mateixa àrea, “sabem que l’afluència d’assistents a la Nit de Sant Joan és molt més elevada de l’habitual, així que a més dels banys amb els quals ja compta la platja, se n’instal·laran mitja dotzena de químics”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.