fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana celebra l’inici de la seua Setmana Santa amb el Pregó en la parròquia de Maria Auxiliadora.

Borriana celebra l’inici de la seua Setmana Santa amb el Pregó en la parròquia de Maria Auxiliadora.

Salvador Doménech serà l’encarregat d’anunciar la celebració religiosa en l’acte d’aquesta vesprada.

La Germanor del nostre Pare Jesús en l’Hort és l’encarregada enguany de l’organització del Pregó ha triat com a pregoner de la Setmana Santa de 2016 a Salvador Doménech, conegut confrare i col·laborador en diferents esdeveniments culturals i religiosos en la ciutat, sobretot entre el col·lectiu faller.

Aquesta vesprada, a les 19.30 hores, i després de la Missa i el Pregó, l’orquestra de l’Agrupació Filharmònica Borrianenca, sota la direcció de Victor Yusà, i la Coral Carnevale seran els encarregats de posar el fermall musical en la parròquia de Maria Auxiliadora.

A diferència d’altres anys, el calendari de les festes josefins i la Setmana Santa es solapen. Així doncs, el calendari de processons es modificarà en el seu inici, amb la supressió de la processó la Germanor del Crist del Mar, que coincideix en la vespra del dia de Sant Josep.

Els actes arrancaran el Diumenge de Ramos, 20 de març, amb la processó matinal de la imatge de l’Entrada Triomfal de Jesús a Jerusalem (la borriquilla) i a la vesprada amb la de la Santa Faç. La processó de la Germanor del nostre Pare Jesús en l’Hort també eixirà al carrer el diumenge, però abans de la celebració de la processó de la Santa Faz.

La setmana següent a les festes falleres, el dilluns processionarà el Santíssim Ecce Homo, el dimarts serà el torn de la Pietat i el dimecres la Verge dels Dolors. Finalment, el Divendres Sant totes les confraries eixiran al carrer per a acompanyar al Sant Sepulcre en la processó del Sant Enterrament. Finalment, el Diumenge de Resurrecció, a primera hora del matí, tindrà lloc la processó de la Trobada Gloriosa entre la imatge de Crist Ressuscitat i la Verge dels Dolors

Leave a Reply

Your email address will not be published.